Тревожен сигнал от Пловдив. Хиляди мъртви риби изплуваха в Гребната

...
Тревожен сигнал от Пловдив. Хиляди мъртви риби изплуваха в Гребната
Коментари Харесай

Хиляди мъртви риби изплуваха край бреговете на Гребната база в Пловдив

Тревожен сигнал от Пловдив. Хиляди мъртви риби изплуваха в Гребната база на града. Гледката шокира разхождащите се и спортуващите към канала жители, които гледат и недоумяват на какво се дължи това. 

В обществените мрежи се появиха разнообразни теории и догатки какво е довело до измирането на толкоз доста риба. Според някои повода е липса на О2, а съгласно други водата е била отровена.

Над региона се носи неприятна миризма на мърша, евентуално от разлагането на мъртвата риба. От Община Пловдив показват, че има проблем и то е обвързван със зарибяването на канала.

„ Във водата няма отрова, която да аргументи всеобщото измиране на рибата, която пуснаха спортните рибари в понеделник. Ако водата имаше проблем – щеше да измре и другата риба, която е по-отдавна в канала. За съществуване на токсини не може да се приказва ”. Това съобщи в ефира на експертът по екология и аквакултури доцент Ангел Цеков.

По думите му рибата, която е измряла, е от типа сребриста каракуда, която се употребява за състезателен лов на риба.

„ Това, което имаме като информация от хората, транспортирали рибата е, че тя е от водоем в Хасково Вероятно при улавянето ѝ е била засегната, което е довело до измирането ѝ ”, уточни доцент Цеков.  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР