Третото изстрелване на свръхтежката ракета Starship, създадена за мисии до

...
Третото изстрелване на свръхтежката ракета Starship, създадена за мисии до
Коментари Харесай

Мъск изстрелва свръхтежката ракета Starship след 3-4 седмици

Третото изстрелване на свръхтежката ракета Starship, основана за задачи до Луната и Марс, може да бъде след 3-4 седмици, заяви в понеделник Илон Мъск, соственик и създател на разработчика SpaceX.

„ Ракетата Starship за третия си полет би трябвало да бъде подготвена за изстрелване след 3-4 седмици “, написа Мъск в обществената медия X. Той означи, че стартовата площадка, от която беше изстрелян Starship в събота, не се нуждае от ремонт и е в чудесно положение.

По-рано в събота SpaceX организира второто изстрелване на ракета Starship от стартовата площадка на компанията Starbase в Бока Чика в югоизточен Тексас. По време на полета първата степен на ракетата избухна във въздуха след обособяване и връзката с кораба беше изгубена почти 10 минути след изстрелването. Корабът обаче стигна до границата с Космоса. Ракетната система за многократна приложимост се състоеше от галактически транспортен съд Ship 25 и ракета притежател Super Heavy. Височината й доближава 122 м, тя е по-висока от всяка друга ракета, създавана в миналото. Super Heavy е два пъти по-мощен от тежката ракета Space Launch System, основана от НАСА за пилотирани полети до Луната. Тестовият полет в събота се организира в безпилотен режим. Планирано беше по време на първия полет ракетата да направи една непълна обиколка към Земята. Тогава Ship 25 трябваше да се приводни в Тихия океан, покрай Хавайските острови.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР