Третокласник от село Кардам почина, а 11-годишната му сестра е

...
Третокласник от село Кардам почина, а 11-годишната му сестра е
Коментари Харесай

Дете почина в Добричко, все още не е напълно ясно дали е заради храна

Третокласник от село Кардам умря, а 11-годишната му сестра е в тежко положение в болничното заведение в Добрич, най-вероятно поради натравяне с храна, съобщи Про Нюз Добрич.
Трагедията сполетя семейство с шест деца в Кардам. Всичките се почувствали зле, откакто били яли и се наложил обзор при общопрактикуващият им доктор. Той им изписал медикаменти, само че две от децата не посочили усъвършенстване. Има неофициална информация, че момчето е умряло в дома си.
Според ръководителя на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич доктор Светозар Байчев сестрата на умрялото момче е влезнала в болничното заведение рано сутринта през вчерашния ден. Състоянието ѝ е нормализирано. Консултирано е с националния съветник по кардиология за Североизточна България, който предложил да бъде ориентирано към лекуване в болница " Света Анна " във Варна. Има засягане на сърцето, учестена сърдечна активност, най-вероятно токсикация, само че не можем да кажем каква е повода за нея, изясни доктор Байчев. По думите му останалите деца от фамилията се усещат добре, нямат признаци като на признатото в болничното заведение в Добрич момиче.
Извършена е аутопсия на умрялото момче от Кардам. При нея не е открито нещо, което да демонстрира повода за гибелта, заяви началникът на Отделението по правосъдна медицина доктор Димитров. Той добави, че ще бъдат направени спомагателни микробиологични, токсикологични и хистологични проучвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР