Третият турнир на УЕФА - поредното убежище за големите клубове

...
Третият турнир на УЕФА - поредното убежище за големите клубове
Коментари Харесай

Третият турнир на УЕФА - поредното убежище за големите клубове от провал

Третият шампионат на УЕФА - следващото леговище за огромните клубове от неуспех
Вероятно сте чули, че УЕФА ще започва нов шампионат от сезон 2021/22. Това би трябвало да е добра вест, нали? Още футбол, още незабравими европейски вечери. Друг път. Според оскъдната информация, която към този момент е дадена, третият европейски футболен шампионат би трябвало да даде повече късмет на тимове от по-слабо показани страни в Европа. А дали в действителност е по този начин? Дали не е единствено поради парите? Прости сметки демонстрират, че повече европейски мачове значи повече мачове по малкия екран и надлежно повече пари в джоба на шефовете на УЕФА.

Но какъв брой прелъстителен в действителност би бил един шампионат, в който играят тимове като Бърнли, Макаби (Тел Авив), Брьондби и така нататък Ами в случай че включим и отбори от Люксембург и Лихтенщайн? Като оставим настрани това можем да предугадим, че едно сходно съревнование в действителност още веднъж е в услуга на огромните клубове. След като се дава късмет на отбори, отпаднали от ШЛ да играят в Лига Европа, напълно умерено може да има тимове, които отпадат от Лига Европа и отиват автоматизирано в новото създание на Европа. Така огромните клубове ще бъдат презастраховани от провал и няма да се тормозят, че ще отпаднат рано. Подобен сюжет е вероятен и несъмнено ще подкопае концепцията за европейско съревнование.

Ако в УЕФА в действителност желаят три шампионата, тогава да върнат остарялата система, която беше доста по-справедлива. КЕШ единствено за първенците, Купа на УЕФА за тимовете от 2-ро до 4-то място и КНК за отборите, носители на купата на своята страна. Това, несъмнено, няма да стане, тъй като алчността на някои хора и институции не може да го разреши. Те са хванали крепко футбола в своите лапи и не считат да го пуснат. /БГНЕС

--------

Коментарът е на Майкъл Блек и е оповестен в Sportslens
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР