Третият поставен в основната схема на АТР 250 тенис турнира

...
Третият поставен в основната схема на АТР 250 тенис турнира
Коментари Харесай

Третият в схемата в София отпадна, Монфис на четвъртфинал


Третият подложен в главната скица на АТР 250 тенис шампионата в София австралиец Алекс де Минор отпадна при първата си поява на корта в „ Арена Армеец “. Вторият Гаел Монфис пък продължава без игра напред.

В дуел от осминафиналите №26 в света Де Минор загуби от Маркос Гирон от Съединените щати с 6:7(5), 6:7(2) в двучасов дуел.

Американецът стартира по-добре дуела и проби за 2:1, само че Де Минор изравни при 3:3. При идващото си подаване Гирон избави два брейкбола. Стигна се до тайбрек, в който 67-ият в ранглистата янки губеше при размяната на половините с 2:4 точки, само че завоюва в последна сметка със 7:5.

Във втория сет Гирон пропиля пет точки за пробив в третия гейм. Австралиецът стабилизира играта си и реализира брейк за 5:4, след което сервираше за изравняването на сетовете, само че противникът игра самоуверено и върна пробива. Във втория тайбрек американецът беше безапелационен и поведе с 6:0, след което осъществя втория си мачбол с мощен смаш. Така той печели против Де Минор за втори следващ път, откакто го победи и предходната седмица в Метц.

В същото време уредниците оповестиха, че беларусинът Иля Ивашка се отхвърля поради травма и по този начин французинът Монфис се класира на четвъртфиналите без игра. Там негов противник ще бъде италианецът Джанлука Магер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР