Третият понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в

...
Третият понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в
Коментари Харесай

Днес е най-потискащият ден в годината. Как да го преживеем?

Третият понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в годината. Британски откриватели даже са извели уравнение, основано върху индикатори като неприятно време, финансови отговорности, отричане от новогодишни обещания, липса на мотивация, нужда да се подхващат дейности, което потвърждава за какво точно този ден е най-депресиращият в годината.

За справяне с мрачното въодушевление, съпътстващо " тъжния понеделник ", интернационалните специалисти поучават какво да хапваме и с какво да се занимаваме:

Хората постоянно се утешават с изобилстващи от добавена захар артикули. Те обезпечават кратковременен положителен прилив, само че по-късно силата, концентрацията и приповдигнатостта ни спадат. Вместо тях специалисти по хранене предлагат следните артикули за положително въодушевление:

Пуешко или пилешко месо и банани, които са богати на триптофан, конструктивен детайл на хормона на щастието серотонин.

Мазни риби, изобилстващи от потребните за положителните мозъчни функционалности омега-3 мастни киселини.

Броколи с богато наличие на витамини от B групата, които играят роля в производството на серотонин. Филийка самун също способства да се подтиква секретирането на т.нар хормон на щастието.

Дребни безкостилкови плодове, които изобилстват от подобряващи мозъчните функционалности антиоксиданти.

Сладки картофи, спанак и домати - отлични източници на фолиева киселина, която оказва помощ на мозъка да създава серотонин.
Бразилският орех е богат на селен, който оказва помощ против тревога.

Киселото мляко е източник на калций, помагащ да се противодейства на съмненията в настроението, както и на тревога и меланхолия.
Гъбите работят като пробиотик, подпомагащ чревното здраве. Все повече проучвания акцентират зависимостта сред положителното здраве на червата и това на мозъка.

Извън храненето експерти, представени от в. " Мирър ", дават следните рекомендации:

Изчистете съзнанието си като започнете деня със профилирани приложения за медитация.

Слушайте " щастлива " музика.

Оцветявайте книжки за възрастни. Това занятие набира все по-голяма известност като средство за преборване на напрежението и отключване на креативния капацитет. Проучване демонстрира, че оцветяването на книжки за възрастни усъвършенства чувството за благоденствие с 25 %.

Бъдете положителни. Случайните прояви на добрина, даже и да са дребни, карат освен хората, към които са ориентирани, само че и самите нас да се усещаме по-позитивно. Направете кафе на подтиснат сътрудник, обадете се на другар в потребност, отстъпете мястото си в превоза, усмихнете се на чужд.
Опитайте се денем да " страните " от обществените мрежи, защото съществува възможност нечия самодоволна обява да ви накара да се почувствате още по-окаяни. Ако измежду контактите ви във Facebook да вземем за пример има такива, които се " перчат " непрекъснато, откажете се от другарството с тях, поучават психолози.

Не мрънкайте в службата. Колкото и да ви е неприятно да сте на работа, няма да ви стане по-добре, в случай че се оплаквате. Хората по природа са склонни да се вторачват в неприятното, само че се постарайте да възприемате януари не като тъмен и тягостен месец, а като време за ново начало.

Откажете се от...отказването. Заради скрупули след огромното " плюскане " по празниците през януари мнозина се въздържат от обичаните си изкушения, да вземем за пример вино или шоколад. Подходът " или всичко, или нищо " обаче постоянно приключва с неуспех. Препоръката на специалистите е да си слагаме скромни цели, чието реализиране ще ни стимулира да продължим да се придържаме към тях.

Внесете порядък вкъщи. Разтребването на къщата оказва помощ да прочистим и съзнанието си. Според начин на живот гуруто Мари Кондо в случай че дадена движимост към този момент не ни носи наслада, е целесъобразно да се отървем от нея. Идеята е, че в случай че сме заобиколени единствено от такъми, които обичаме, ще се усещаме по-щастливи и ще насочим живота си към положителни промени.

Намерете време за другарство с околните или приятелите си. Контактите с обичани хора не би трябвало да се случват единствено по празници. Социалното другарство е значимо за положителното ни въодушевление. Дори и да ни липсва ненаситност да поддържаме връзка с хора, би трябвало да си напомним, че обществената изолираност може да докара до меланхолия.

Не гледайте на нормалните си занимания като на нещо досадно. Всеизвестно е, че рутината е потребна за бебетата и дребните деца. Същото важи и за възрастните. " Не мислете, че откритите ви всекидневни практики са скучни и предсказуеми. Да, от време на време е добре да " разчупим калъпа ", само че рутината в действителност е потребна за психическото ни благоденствие, защото ни обезпечава класификация и цел, изясняват психолозите.

Гледайте комедии. Всеизвестен факт, подсилен от редица изследвания е, че смехът е най-хубавото лекарство и е потребен за душевното здраве, съня и качеството на живот като цяло. Поради тази причина вечерта пропуснете нормалната сапунка, изобилстваща от непознати драми, и я заменете с обичана и положително зареждаща комедия.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР