Третият по големина френски град Лион ще трябва да затвори

...
Третият по големина френски град Лион ще трябва да затвори
Коментари Харесай

Затварят барове в още градове във Франция след ръст на заразените с COVID-19

Третият по величина френски град Лион ще би трябвало да затвори питейните заведения си през идните дни, откакто равнищата на разпространяване на ковид там бележат растеж, а леглата в интензивните отделения на лечебните заведения се пълнят бързо с пациенти с COVID-19, съобщи през днешния ден здравният министър Оливие Веран, представен от Ройтерс.

Министърът сподели, че в Лион, Лил, Гренобъл и Сент Етиен ще бъде въведена оптималната степен на заплаха от ковид от събота. Това значи, че те ще би трябвало да затворят питейните заведения си за две седмици през идните дни, както направи във вторник Париж, и вторият по величина френски град Марсилия - по-рано този месец, предава Българска телеграфна агенция.

Веран съобщи, че обстановката в Тулуза и Монпелие също е тревожна и тези градове може да бъдат причислени също към тези с оптималната степен на заплаха от COVID-19 от понеделник. В Дижон и Клермон-Феран ще бъде въведена по-висока степен на заплаха от събота, сподели министърът.

" За страдание здравната обстановка във Франция продължава да се утежнява ", съобщи Веран.

Градовете, където е въведена оптимален степен на заплаха ще би трябвало да ползват също по-строги санитарни правила в заведенията за хранене.

Веран сподели също, че няма проекти за налагане на ограничавания за пътешестване по време на ваканциите на учениците, които стартират скоро, макар рекордните равнища на денонощен растеж на новите случаи на COVID-19, регистрирани в последно време.

" Не сме вземали решение да ограничим пътуванията от един град в различен ", съобщи на брифинга Веран.

Френското здравно министерство регистрира през днешния ден денонощен растеж от повече от 18 000 нови случая на COVID-19 за втори следващ ден, което е доста повече от равнището от 7500 за денонощие, регистрирани по време на карантината напролет.

В цялата страна броят на пациентите в интензивни отделения набъбна от 11 до 1427. Въпреки че тази стойност е доста под пика от 7148, регистриран на 8 април в разгара на рецесията, броят на пациентите с COVID-19 е повече от 30 % от общия в доста от лечебните заведения в огромните градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР