Третият опит на президента Доналд Тръмп за затягане на имиграционната

...
Третият опит на президента Доналд Тръмп за затягане на имиграционната
Коментари Харесай

Новият указ на Тръмп за влизане на мюсюлмани в САЩ – отново блокиран


Третият опит на президента Доналд Тръмп за стягане на имиграционната политика още веднъж срещна съпротива. Само няколко часа преди влизането в действие на най-новата версия на указа, ограничителен влизането на Съединени американски щати на жители от Венецуела, Иран, Йемен, Северна Корея, Либия, Сирия, Сомалия и Чад, съдията от Хонолулу (Хавай) Дерик Уотсън блокира осъществяването на наредбите на документа.

Магистратът се съгласи с причините на хавайското държавното управление, че определеният от президента на Съединени американски щати политическия курс е в нарушаване на федералните закони за имиграцията и че обновеното разпореждане, както е маркирано в исковата молба, може да се концентрира върху предходно заричане на Тръмп „ да експулсира всички мюсюлмани от Съединени американски щати."

В решението си, Уотсън, който блокира през март предходното сходно разпореждане, съобщи, че в новия документ „ както при предходния, няма задоволително доказателство, че влизането в Съединени американски щати на жителите от тези страни ще наруши ползите на страната ”.

Белият дом неотложно изрази недоволството си.

"Това е неправилно решение. Съдът съд подкопава напъните на президента да подсигурява сигурността на американците ”, се показва в изказване.

„ Министерството на правораздаването ще пази законните дейности на президента. Ограниченията за влизането на жителите на някои страни, посочени в постановлението, произтича от тяхната некадърност или отвращение да споделят значима информация, която е нужна за разглеждане на молбите за визи, както и степента на оценки на заканите, свързани с тероризма ”, написа още там.

Указът трябваше да влезе в действие в среднощ локално време. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР