Третият министър, който не запазва поста си в новото служебно

...
Третият министър, който не запазва поста си в новото служебно
Коментари Харесай

Рокадата в транспорта: Все още няма обявен официален мотив за смяната в министерството

Третият министър, който не резервира поста си в новото служебно държавно управление, е досегашният транспортен министър Георги Тодоров. Това е единствената от трите смени, за която на този стадий не е разгласен формален претекст.

Вчера с последния си автограф министърът на превоза Георги Тодоров е назначил нов началник на летище Пловдив - Андреа Андреев, потвърдиха за bTV от министерството. Това става в деня, когато Тодоров разгласи, че стартира процедура за вливане на Летище София към Летище Пловдив, за по-добро ръководство на държавните им активи.

„ Процедурата не е бърза. Може би ще отнеме някакво време, почти към 6 месеца “, сподели Георги Тодоров, някогашен транспортен министър.

Преди броени дни Тодоров опита да отбрани пред Народното събрание поръчката за удълбочаване на пристанище Варна против близо 400 млн. лева с възлагане на компания без конкурс по познатата към този момент " ин хаус " процедура. Все още няма отговор от президентството кое негово деяние е наложило решението за нов транспортен министър. Приемникът му Христо Алексиев също е бил длъжностен министър на превоза в държавното управление на проф. Огнян Герджиков през 2017 година

„ Мисля, че като специалист съм си потвърдил годините. Знаете, че е година на железопътния превоз, първо ще дам доста мощен подтик на всички инфраструктурни обекти. Второ, мисля, че би трябвало някои концесии да бъдат тествани по какъв начин тече тяхното, осъществяване, дали се извършват капиталовите стратегии “, съобщи Алексиев.

През 2017 година той спря концесията на летище София поради установени проблеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР