„Третият мандат е последната надежда за устойчиво мнозинство“, заяви президента

...
„Третият мандат е последната надежда за устойчиво мнозинство“, заяви президента
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС при Радев: Поемаме отговорност да търсим решения за справяне с кризите

„ Третият мандат е последната вяра за стабилно болшинство “, съобщи президента Румен Радев пред представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на консултациите преди връчването на третия мандат.

„ Вашата политическа мощ към този момент съобщи, че не вижда капацитет в това Народно заседание за лъчение на стабилно болшинство. В същото време хората чакат решение на техните проблеми “, сподели още Радев.

Той добави, че гледната точка на ГЕРБ-СДС е забавна, защото те са партия с огромен управнически и парламентарен опит. Вие с огромния си парламентарен и управнически опит изцяло осъзнавате какво значи в такива сериозни моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент, да има преходни моменти, в които администрацията да не може да работи с цялостен потенциал. Как вие виждате около въпроса за властта да се решат и проблемите на хората без закъснение с напъните на всички политически сили и цялата администрация ", това сподели при започване на срещата президентът.

Той съобщи, че чака да чуе формулата на обединението и ролята, която виждат за себе си за превъзмогване на рецесията, решение на проблемите и излизане от главната рецесия, която, по думите му, сега е политическата.

" Фактът, че сме тук и осъзнавайки, че страната се намира в серия от рецесии, поемаме отговорност да търсим решения по какъв начин страната да се оправи с тези рецесии ", обърна се към президента председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите ѝ през миналите седмици парламентарната група на ГЕРБ-СДС е предложила такива решения и в огромната си част Народно събрание ги е подкрепило. И даде образец с обезщетенията за бизнеса, общините, храмовете и лечебните заведения, обвързвано с цената на електрическата енергия, както и с решението за мораториум на цената на електрическата енергия на битовите консуматори.

" Тук сме с целия опит и експертиза на нашата парламентарна група и сме подготвени да участваме в консултациите за търсене на излаз от рецесиите, само че това не значи, че нашето мнение по тази причина, че не може да има устойчиво болшинство в 47-ото Народно събрание, се е трансформирало ", съобщи Атанасова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР