Третиране на картофите против колорадски бръмбар – 4 естествени начина

...
Третиране на картофите против колорадски бръмбар – 4 естествени начина
Коментари Харесай

Третиране на картофите против колорадски бръмбар

Третиране на картофите срещу колорадски бръмбар – 4 естествени метода

Колорадските бръмбари стартират да се появяват при температури над 14 ° C. Този бръмбар е в положение да изяде всички картофи и да ви остави без годишна продукция. Предлагаме ви няколко метода, с които да се справите с този пакостник.

Борбата против колорадския бръмбар е обвързвана с една специфичност, която би трябвало да се има поради. Колорадският бръмбар е в положение да се развъжда бързо и в невероятни количества, единствено 1 женска може да снесе хиляди яйца.

Използвайте един от тези естествени способи за отнасяне на картофите!

Първият и най-трудоемък метод за справяне с вредителя е ръчният. Но той е подобаващ единствено за дребни площи, защото е належащо деликатно да се изследва всеки корен, изключително долната част на листата, защото там могат да се намират освен женските, само че и към този момент снесените яйца или ларви. Събраните бръмбари се слагат в резервоар (кофа) с разтвор на натриев хлорид или в керосин. Може да ги изсипете върху твърда повърхнина и да ги смачкате.

За вторият способ ви е нужна елементарна пепел, която убива както възрастните вредители, по този начин и техните ларви. Поръсването и обработката на картофите с пепел е желателно рано заран или след дъжд, заради което пепелта ще остане по листата на картофа. Можете да поръсите сред редовете. Тази процедура се организира на всеки две седмици. И веднъж на месец след цъфтежа. Можете да поръсите с царевично брашно или цимент.

Третият вид включва потреблението на настойки. Настойки от лукови люспи, брезова кора, коноп, листа от топола, упорстват се в продължение на 10-12 дни.

Горчицата и оцетът са идеални за битка с колорадския бръмбар. В 10 литра разбъркайте 100 грама оцет и 250 грама горчица на прахуляк.

Пръскайте в изсъхнало време, вечер.

Четвъртият способ е профилактичен, което е и най-приятното. Това е засаждане на цветя с остра миризма, които няма да разрешат на бръмбарите да прелитат през тях. Такива растения са: коноп, вратига, хрян, нощна виолетка, невен, чесън, лук и други. Този способ е добър освен за битка с вредителите, само че и краси градината.

Вижте още: Маска срещу дълбоки бръчки – незабавно ще забележите резултата

От чесъна можете да направете инфузия. Двеста грама нарязан чесън се изсипва в кофа с вода и се оставя да престои един ден. След това прибавете 50 грама домакински сапун и разбъркайте, след което напръскайте картофите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР