Трети китайски град обяви локдаун заради огнище на Covid-19, с

...
Трети китайски град обяви локдаун заради огнище на Covid-19, с
Коментари Харесай

Локдаун в още един град в Китай, 20 милиона са затворени в домовете си

Трети китайски град разгласи локдаун поради огнище на Covid-19, с което броят на затворените в домовете си хора в Китай набъбна до към 20 милиона, предаде Асошиейтед Прес.

Не е ясно какъв брой дълго ще продължат строгите ограничения в Анян, в който живеят 5,5 млн. души. Прилагат се всеобщи проби - общоприета процедура при поява на огнища в страната.

Други 13 млн. души са в локдаун в град Сиан и 1,1 млн. в Ючжоу, като ограничавания са наложени и в пристанищния град Тиендзин, единствено на към час път от столицата Пекин, която ще бъде хазаин на Зимните олимпийски игри от 4 февруари.

Хуан Чун, чиновник, отговарящ за контрола на болесттите, съобщи, че уредниците разчитат на съдействието на спортистите и длъжностните лица, за да предотвратят огнища на ковид, които могат да повлияят на Олимпидата.

" Ако се стигне до всеобщо предаване на болестта, това сигурно ще се отрази на игрите и графика. Най-лошият сюжет, в случай че се случи, не зависи от човешката воля, тъй че оставяме опциите си отворени ", разяснява той.

Локдаунът в Анян последва потвърждаването на два случая на Омикрон в понеделник, за които се счита, че са свързани с други два случая, открити в събота в Тиендзин. Изглежда за първи път Омикронът се популяризира в континентален Китай отвън групите от хора, пристигнали от чужбина, и техните непосредствени контакти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР