Трети анонимен свидетел разказа пред Специализирания наказателен съд за дочут

...
Трети анонимен свидетел разказа пред Специализирания наказателен съд за дочут
Коментари Харесай

Таен свидетел: Близнаците говориха, че прекалили с побоя над Слави Ангелов

Трети неизвестен очевидец описа пред Специализирания углавен съд за дочут диалог в столично кафене, на който близнаците Георги и Никола Асенови са говорили с Бисер Митрев за побоя над Слави Ангелов.

Той приказва за преживелица от началото на пандемията - април 2020 година Бил в бара към автомивка “Релакс” на “Ломско шосе” в София. Обадил му се другар, с цел да се видят, до момента в който му мият колата.

" Там бяха близнаците Николай (името му е Никола - б. а.) и Георги, познавам ги от кв. “Надежда”. Спортистчета са. Виждал съм ги преди този момент, знам ги кои са, само че нямаме другарски или персонални връзки. Тренираха на стадион “Локомотив”. Бяха с още един човек, който не познавам. Водеха диалог за побоя над журналиста Слави Ангелов. Казваха, че са попрекалили малко с това, не е трябвало да му чупят крайник или ръка. Единият от близнаците говореше на другите двама, че са прекалили. Не мога да изтъквам буквално. Другият близнак сподели: “Знаем кой е зад нас, нищо няма да стане, споделя очевидецът с номер 590 ".

На 24 март т.г. за същата преживелица пред съда приказваха други двама анонимни очевидци. Тримата настояват, че са били дружно, когато дочули диалога на прилежаща маса. Един от двамата, които бяха разпитани по-рано, пресъздава същите реплики, само че загатва поименно в показанията си и третия обвиняем Бисер Митрев. На упреците на единия близнак, че са прекалили, Митрев дал отговор, че имали мощен тил.

Свидетелят с номер 590, разпитан в четвъртък, споделя, че близнаците са татуирани, упражнявали при Вальо Давидов и ги познавал от залата.

Усетили, че диалогът им може да се дочуе от близките, се отдръпнали встрани. Приятел на очевидеца го попитал кои са тези момчета, а той му дал отговор, че са близнаците от кв. “Надежда”.

Разбрах, че става въпрос за побоя на този въпросния Слави Ангелов, публицист от “168 часа”. Заради някаква публикация. Знам, че е било поръчка. Това се чуваше и се говореше сред всякакви познати, декларира анонимният очевидец.

Слави Ангелов беше пребит пред дома си на 17 март 2020 година Вечерта той стопира колата си на бул. “Дондуков” и потегля към входа на кооперацията. Висок млад мъж с маска го изненадва в тъмното и го смъква на земята с удари по главата, след което се отдалечава. Според прокуратурата това е единият от близнаците. Веднага до падналия публицист идват другите двама и стартират да го бият с юмруци по главата и с железен кол по краката.

Месец и половина по-късно бяха арестувани Георги и Никола Асенови, Бисер Митрев и още няколко мъже. Обвинения получиха единствено тримата. Следи от тях, както и кръв от Ангелов бяха открити в автомобил, зарязан покрай мястото на престъплението. Днес Асенови и Митрев са подсъдими и не се признават за отговорни.

Преди три седмици показания пред съда даде един от главните очевидци - Ивайло Серафимов. Пред съда той описа, че е участвал на среща, на която е била дадена поръчка за побоя и са били платени 50 000 лева, цитира 24 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР