Третата сграда беше завършена през юни 2019 г. и предлага

...
Третата сграда беше завършена през юни 2019 г. и предлага
Коментари Харесай

Lion’s Head придоби и третата сграда в Oregon Park в Букурещ

Третата постройка беше приключена през юни 2019 година и предлага към 25 000 кв.м офис площи

Инвестиционната компания Lion’s Head Investments разгласи, е придобила Building C в офис плана Oregon Park в Букурещ. Първите две здания в парка – Building A и B, станаха благосъстоятелност на компанията през 2018 година По информация от компанията в този момент те са изцяло отдадени на интернационалните компании като Oracle, Deloitte, Euler Hermes и Kepler Alten.

Цената на договорката не е оповестена. По информация от румънските медии от началото на градежа през 2017 година, оповестената инвестиция в постройката е била 50 млн. евро. Lion’s Head Investments е смесено сдружение сред южноафриканскиs фонд Old Mutual и българския холдинг за недвижими парцели AG Capital. Контролираната от Христо Илиев група държи 8.5%, демонстрират данни от Търговския указател.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Офис планът Oregon Park, който е построен от обединяване сред Portland Trust и фонда Ares Management, е в северната бизнес част на града. Състои се от три здания клас А, с почти 70 000 кв.м офис площи. Третата постройка, която е приключена през юни 2019 година, предлага към 25 хиляди кв.м офис площи. И трите здания са проектирани с опция за по-ниско ползване на сила посредством потребление на възобновими енергийни източници. Сертифицирани са с BREEM стандарта за стабилно строителство.

" За нас като вложител беше извънредно значимо, че Portland Trust съумя да приключи плана в период, с високо качество на осъществяване, както и с впечатляващ микс от наематели. Oregon Park покри всичките ни условия и упования и съм горделив, че към този момент е приет като бизнес парк на международно равнище ", сподели Сергей Койнов, изпълнителен шеф на Lion’s Head Management.

От началото на годината в румънската столица се следи засилено търсене на първокласни офис площи, показват от компанията. Близо 76% от подписаните покупко-продажби за наем са в здания клас А.

Към момента Lion’s Head Investments ръководи пет здания с близо 235 000 кв.м първокласни офис площи. Освен трите здания в Букурещ в портфолиото й са и " Полиграфия офис център " и " Мегапарк " в София.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР