Третата градина на толерантността бе засадена днес в район "Източен"

...
Третата градина на толерантността бе засадена днес в район "Източен"
Коментари Харесай

Третата градина на толерантността бе засадена в Пловдив

Третата градина на толерантността бе засадена през днешния ден в регион "Източен " в Пловдив, като обръщение за мир от другите общности.

От 2018-та година на Международния ден на толерантността, общностите в Пловдив засаждат по 7 дървета в другите региони на Пловдив.

Идеята е на Кристиян Ангелов - ръководител на младежката организация на Организацията на Евреите /ОЕ/ "Шалом ", а в събитието по традиция вземат участие руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи. Седмото дърво е за всички останали поданици на града от други народности. Етно градини има към този момент в регионите "Централен ", "Тракия " и от през днешния ден в "Източен ". Дърветата са от типа лейландски кипарис.

"Благодаря ви, че пазите тази традиция и сте образец за всички градове като Пловдив, в които живеят хора от разнообразни вероизповедания и етнически общности ", съобщи кметът на регион "Източен " Иван Стоянов.

"В контакт съм с доста организации от страната и чужбина, само че това, което имаме в Пловдив, в действителност е неповторимо. Всички във фондация "Заедно " сме другари, уповавам се образецът ни да бъде последван и от по-младите генерации ", добави ръководителят на ОЕ "Шалом " Светлозар Калев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР