Трета международна научна конференция Ветеринарната медицина в полза на хората“

...
Трета международна научна конференция Ветеринарната медицина в полза на хората“
Коментари Харесай

Тракийски университет - домакин на международна научна конференция

Трета интернационална научна конференция „ Ветеринарната медицина в интерес на хората “ организира ВМФ – Стара Загора
Ветеринарномедицинският факултет на Тракийски университет – Стара Загора е хазаин на огромна интернационална конференция ВЕТЕРИНАРНАТА МЕДИЦИНА В ПОЛЗА НА ХОРАТА “. Събитието се организира онлайн, в него се включват 203-ма участници от страните България, Белгия, Франция, Германия, Обединеното Кралство, Англия, Сърбия, Албания, Румъния и Турция.

 Ректорът на Тракийски университет доцент доктор Добри Ярков, който е учител в Катедра „ Генетика “ във Ветеринарномедицинския факултет приветства участниците: Гордея се, че пленарните отчети, които ще бъдат изнесени са с взор към бъдещето, тъй като няма по какъв начин ветеринарномедицинската просвета да не се възползва от последните достижения в региона на осведомителните технологии и дигитализацията. Програмата за конференцията е впечатляваща – това, което следва да се случи във ветеринарномедицинското обучение и в нашата област е огромно предизвикателство, защото ще бъдат напълно цифровизирани дейностите ни. Желая Ви конференцията Ви да бъде сполучлива, тя е изключителна значима, имайки поради мотото, под което се организира – „ Ветеринарната медицина в интерес на хората “. Наистина последните години доста се усили ролята и смисъла на ветеринарномедицинската просвета, процедура и образование и Ви поисквам това, което през днешния ден ще се случи, да стигне доста бързо до знанието на нашите сътрудници в България и в чужбина, само че и до нашите студенти, с цел да бъдат и те осведомени за най-новите научни достижения в региона на ветеринарната медицина. Желая Ви да бъдете здрави и идната – четвърта интернационална конференция да бъде присъствена. “

„ Престижната конференция е съсредоточена върху обмяна на хрумвания, опит и достижения от национални и интернационалните фундаментални или приложни проучвания на учени от целия свят. Ветеринарномедицинската специалност се развива посредством новите познания и настоящите достижения на науката и нейното взаимоотношение с практиката и образованието. Дискусията по клинични и предклинични посоки отваря нови благоприятни условия за партньорство, мрежови прехвърляния на данни, транснационални екипи със специализации, цифровизация, миниатюризация, изкуствен интелект, наномедицина и доста други основни компетентности “ – показа деканът на ВМФ Проф. доктор Тодор Стоянчев.

Конференцията се организира под патронажа на ректора доцент доктор Добри Ярков.

Ръкописите от Конференцията ще бъдат оповестени след окончателното им оформяне и показване до 30 ноември в Bulgarian Journal of Veterinary Medicine, в Trakia Journal of Sciences, в суплемент на Bulgarian Journal of Veterinary Medicine под формата на истински научни публикации. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР