Треньорката в школата на ЦПВК Евелина Цветанова бе избрана за

...
Треньорката в школата на ЦПВК Евелина Цветанова бе избрана за
Коментари Харесай

Ева Цветанова: Да си част от треньорската комисия е голяма отговорност

Треньорката в школата на ЦПВК Евелина Цветанова бе определена за член на новосформираната треньорска комисия към Българска федерация по волейбол. Независимо от пандемията от ковид и изключителното състояние, комисията стартира работа, като се чака да даде оферти още на идващия УС на федерацията. Ето какво сподели Евелина Цветанова в изявление за BGvolleyball.com за своето присъединяване и активността на комисията:

- Направи своя визитка.
- Казвам се Евелина Цветанова (Арсова), състезателка от школата на Левски-Спартак, по-късно Левски-Сиконко. На 26 години станах майка и продължих спортната си кариера в чужбина. По това време, за изява зад граница имаше ограничаване, не се позволяваше излизане преди 25 години. С треньорска активност започнах да се занимавам откакто родих второто си детенце. Възможност за реализация като треньор получих от младия клуб Централен полицейски волейболен клуб (ЦПВК), за което съм им признателна. В ЦПВК повеждам тимовете на девойки (старша възраст) и кадетки, оказвам помощ и в други възрасти. В този клуб се радваме на доста положителни групови връзки, като си оказваме помощ за всички тимове с сътрудниците.
 Владимир Котев влиза в треньорската комисия на БФ Волейбол
- Стана част от треньорска комисия към БФВ, по какъв начин се случи това?
- Владо Котев ми се обади, предложи ми да бъда част от екипа за женско направление. Основната концепция, която ми показа, а точно основаване на Обща методология и методика на подготвителния развой във волейбола, организация и осъществяване на треньорски семинари, ме стимулира да се съглася да вземам участие.
 Людмил Найденов разкри екипа за треньорската комисия
- Какво е за теб да бъдеш член на треньорската комисия?
- Благодаря за оказаното внимание и доверие към мен. Отговорността е огромна, съпроводена с обективност, бистрота и връзка.

- Как реагираха близките във волейболната общност, откакто Людмил Найденов разгласи името ти за неговия екип?
- Няма по какъв начин да знам каква е реакцията на волейболното общество, само че доста другари и сътрудници ми се обадиха и поздравиха.

- Какви качества би трябвало да притежаваш с цел да бъдеш част от такава виновна активност? Смяташ ли, че ги имаш?
- Възпитана съм с малко поостарели и позабравени морални правила, за днешно време. Но съм доста признателна за това на родителите ми. Принципен човек съм, постаравам се да диря положителното в хората, за това постоянно оставам неразбрана и странна. Винаги се стремя да дам най-хубавото от себе си.
 От Треньорската комисия не са търсили Димо Тонев
- Единствената жена си в треньорската комисия. Как приемаш този факт и чувстваш ли се поласкана?
- Заслугата, до колкото знам, още веднъж е на Владо Котев. Негова е концепцията да няма дискриминация откъм женско присъединяване. Ние дамите имаме малко по-различно мислене, което се надявам да разнообразява концепциите и работата на комисията.

- Какво ще кажеш за останалите членове на комисията?
- Всички членове са потвърдени експерти, работещи и трупащи триумфи във волейболната игра. За мен е чест и огромна опция да работя с тях.

- Чувахте ли се към този момент онлайн, обсъждахте ли бъдещата активност?
- Чуваме се, обсъждаме и набелязваме главните точки, от които да стартираме. Радвам се, че целите за работата на комисията ни съответстват.

- Комисията ще даде оферти на УС за треньорите на подрастващите, по какви критерии ще ги избирате?
- За страдание първата задача, която бе сложена пред екипа бе да се изготви предложение за УС на национални треньори за подрастващите селекции. За това малко време обаче нямахме опция да обсъдим и предложим нашите възгледи по повод избора на кандидатите-треньори. В този ред на мисли повече информация може да даде ръководителят на комисията Людмил Найденов.

- Какви ще са главните ви цели за в бъдеще?
- Както към този момент няколко пъти загатнах, главната задача на треньорската коммисия е основаване на Обща Методика и методология на подготвителния развой, основаваща се на теорията на волейболната игра, споделения опит на треньори, разбори, проби и така нататък Организацията и провеждането на семинари и учащи курсове за треньорите. Мотивацията при нас е на равнище. Остава да си пожелаем триумф и противоречива работа!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР