Треньорите на “Рома и “Лудогорец Жозе Моуриньо и Анте Шимунджа

...
Треньорите на “Рома и “Лудогорец Жозе Моуриньо и Анте Шимунджа
Коментари Харесай

Моуриньо: “Лудогорец” ще играе за два резултата, а ние - за един

Треньорите на “Рома ” и “Лудогорец ” Жозе Моуриньо и Анте Шимунджа дадоха постоянните си конференции преди утрешния мач сред двата тима от последния кръг на груповата фаза на Лига Европа.

На “Олимпико ” българският отличник ще излезе със самочувствието на тим, към този момент победил “вълците ” - в Разград. Равенство (и победа, схваща се) прави работа на “орлите ” за второто място и продължение в елиминациите на шампионата. " Бетис " е неосъществим на първото място. 

“Рома ” гони единствено победа. Който финишира трети, ще играе плейоф за Лигата на конференциите. Турнир, извоюван от римския гранд през предишния сезон.

" Ако не спечелим, отиваме в Лигата на конференциите. Но ние не желаеме, а се целим в плейофите на Лига Европа. Това е мач единствено с един вероятен резултат за нас и това е успеха, съобщи Моуриньо.

Очаквам сложен мач поради напрежението и поради противник, който към този момент ни победи в среща, в която играхме с титулярния си състав. Бях сменил единствено вратаря. Ако създадем тази атмосфера като предходната година с “Бодьо ”, “Лестър ” и “Витес ”, и комбинираме желанието на играчите да продължат в този шампионат, тогава можем да надделеем. ”

Моу бе запитан какво чака от “Лудогорец ”.

" За разлика от нас, те ще играят за два резултата и това явно е огромната разлика. Те са рискови на контраофанзива, имат бързи играчи и по тази причина могат да се пазят. Знаем, че би трябвало да се потрудим. Но имаме един огромен стадион зад тила си като поддръжка.

Амбицията ни не е да спечелим още веднъж Лигата на конференциите, а да отидем в плейофите. Няма да е елементарен мач за нас, само че и няма да е елементарен за “Лудогорец ”. Победата ще ни вдъхне още самочувствие след провалянето от “Наполи ”, тъй като желаеме да вървим напред и в Серия А ", добави Специалния.

“Рома ” ще може да разчита на Николо Дзаниоло, който беше осъден в началото за два мача, само че по-късно УЕФА поправя глобата и той ще може да излезе против “орлите ”.
 Треньорът на " Лудогорец ” Анте Шимунджа. Снимка АП/БТА

Анте Шимунджа: Утешителната премия не е за нас
“Единственото, което би трябвало да променим, е да сме по-агресивни. Не би трябвало да им разрешаваме да печелят единоборствата. Искаме да продължим в идващия стадий. Трябва да спечелим, готови сме за това ", сподели на собствен ред Анте Шимунджа.

Доминик Янков е с отбора в Рим, а Иван Йорданов пропуща срещата заради заболяване.

" Правим смяна, Иван Йорданов е болен и по тази причина Доминик Янков е тук. Всички останали са подготвени. Не считам, че ни би трябвало спомагателна мотивация. Това е финален мач от групата и сме в позиция, в която можем да решим ориста си. Утешителната премия не е за нас. Имаме огромни упоритости и няма да сме удовлетворени на третото място. Искаме да продължим в Лига Европа ", добави треньорът.

" Не считам, че “Рома ” ще промени нещо от метода, по който играе. Знам, че ще сменят някои играчи. Дибала е контузен, а някои се завръщат след контузии. Те имат доста футболисти и могат да вършат ротации, само че няма да трансформират метода на игра ", разяснява още Шимунджа.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР