Треньори и спортисти излизоха на протест в Благоевград, заради решение

...
Треньори и спортисти излизоха на протест в Благоевград, заради решение
Коментари Харесай

Спортни клубове излязоха на протест в Благоевград

Треньори и спортисти излизоха на митинг в Благоевград, поради решение на Дирекция народен строителен надзор да затвори постройките, в които упражняват. В една от залите подготвителни лагери организираше и националния тим по битка за дами.

Затваряне на здания, които към този момент пета година не са въведени в употреба, е на път да остави стотици деца без подготвителен развой. Бившите работилници и хранилища на военното отделение в Благоевград бяха употребявани за тренировки на клубове по футбол, таекуондо и бокс, както и от националния тим по битка за дами. От общината, която стопанисва постройките обаче са безапелационни че проблем няма.

" Това, което направи общинския съвет, по мое предложение, е да смени предназначението на залите без да се правят никакви строително-монтажни работи. На 15 ноември, 2021 година ние извършихме всички законни дейности, предписани от РДНСК през 2019 година В момента залите са си безусловно законни ", съобщи пред Българска национална телевизия кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Ограничаването на достъпа до залите, ще принуди клубовете да преустановят активност до намиране на нови пространства за тренировки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР