Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде ексклузивно интервю за bTV

...
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде ексклузивно интервю за bTV
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Моуриньо е изключителен, но излизаме да защитим името на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде извънредно изявление за bTV преди дуела с " Рома " на Жозе Моуриньо в Лигата на конференциите. Двата отбора се сблъскват в Рим на следващия ден в мач от първия кръг на шампионата, а наставникът на " армейците " съобщи, че осъзнава какъв брой мъчно ще бъде против Специалния, който счита за най-хубавия в света. Младенов желае играчите му да се борят и да защитят името и престижа на ЦСКА, употребявайки мача като опция да блеснат на европейската сцена.

" Тук освен мотивацията, а и напрежението е доста по-голямо, отговорността е доста по-голяма. Тук им се дава опция да блеснат, да покажат на 100% своите качества, както и психически, по този начин и физически и спортно-технически. Това е едно поле, в което можеш да покажеш най-хубавото от себе си и те не би трябвало да пропущат подобен миг. Ще дам образец с Вальо Антов. Благодарение точно на тези мачове съумяха да го виждат ", стартира Младенов.

" Има огромно почитание сред нас. С Моуриньо имаме прелестни моменти, прекарани дружно. Той е човек, на който се удивлявам, тъй като човечността при него остана на напред във времето. А всичко останало, което е кариера - тя е блестяща. За мен това е най-хубавият треньор в света. Има триумфи, които единствено можем да сънуваме и да мечтаем, че можем да реализираме. Но той резервира своята човещина и душевна хубост. Така печели всички свои последователи. Силно усещане ми направи при последния път, когато пристигнаха в София за " Левски " - " Челси ". Видяхме се, говорихме дълго. Там забелязах тъкмо това - че за толкоз години славата не му повлия, с цел да промени себе си. "

" Тепърва ще се забележим с него в утрешния ден, ще можем да се поздравим и с наслада да обсъдим някои моменти. Аз проследявам кариерата и развиването му. Той е извънреден човек, който търси най-хубавото във всеки един мач. За това, че е споделил хубави думи - мога единствено да му благодаря. Със същото му откликвам и аз. Не от вежливост и образование. Това е самата истина. "

" С влизането ми в ЦСКА заварих проблематични обстановки, с които в течение на турнирни мачове съумяваме да се оправим. До този миг сполучливо, уповавам се и в утрешния ден. Няма да издавам кой липсва. И с този миг би трябвало да се оправим, тъй като ЦСКА е лицето на българския футбол в евротурнирите, най-успешният клубен тим. Ние би трябвало да защитим името и престижа на ЦСКА. В доста моменти от 90-те минути би трябвало да бъдем на равнището на " Рома ". Разучили сме ги, както и те нас. Моуриньо ни е проучил и разузнал доста добре, тъй че виждам по какъв начин можем да се изненадаме. ", сподели още експертът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР