Треньорът на Торино Синиша Михайлович, някога един от най-добрите изпълнители

...
Треньорът на Торино Синиша Михайлович, някога един от най-добрите изпълнители
Коментари Харесай

Класата е вечна: Синиша Михайлович отчая вратаря на Торино

Треньорът на Торино Синиша Михайлович, в миналото един от най-хубавите реализатори на директен свободни удари в света, влезе във фокуса на огромните спортни медии в Европа, откакто в youtube се появи видео от подготовка на „ биковете ”, на което се вижда по какъв начин и на 48 години безпогрешно цели скобата на вратата.

На видеото Михайлович шутира от двайсетина метра, а на вратата пази младият сърбин Ваня Милинкович-Савич, само че на вятъра, тъй като треньорът му вкарва три поредни гола в горния десен ъгъл.

В края на упражнението Михайлович, със смях, единствено подава топката на Савич, с ясния извод: Формата е преходна, класата безконечна.



Звездата на Михайлович изгрява във Войводина (Нови Сад), с който подвига шампионската купа на Югославия, а по-късно минава в Цървена звезда. С червено-белите от столицата той подвига КЕШ през 1991 в Бари, като преди този момент в реванша от полуфиналите с Байерн вкарва съдбоносен гол от статично състояние. Именно в Италия продължава славната му кариера, минала през Рома, Сампдория, Лацио и Интер. В Серия А той вкарва рекордните 28 гола от фаул, оставяйки зад себе си митове като Андреа Пирло, Алесандро дел Пиеро и Роберто Баджо.

Треньорската кариера на Михайлович също се развива най-вече в Италия: Интер (асистент), Болоня, Катания, Фиорентина, Сампдория, Милан и от 2016 година Торино. Преди 4 години той за малко водеше и националния тим на Сърбия.

20-годишният Ваня Милинкович-Савич е младеж на Войводина (Нови Сад) и през 2015 година завоюва международната купа с тима на Сърбия (U20) в Нова Зеландия. Малко преди този момент бе платен от Манчестър Юнайтед, само че по този начин и не съумя да заиграе за „ алените дяволи ”, тъй като имаше проблеми с изваждането на работна виза. Последва завръщане във Войводина и трансфер в полския Лехия. За отбора от Гданск той записа 29 сполучливи мача и през това лято мина в Торино, където сменя напусналия Джо Харт. По-големият брат на Ваня е Сергей Милинкович-Савич, футболист на Лацио и един от най-големите млади гении на Сърбия.

Този клип припомня на една история от интервала в който именитият бразилец Зико водеше турския гранд Фенербахче. Тогава вратарят на отбора Ростю Речбер си разрешава да подметне на съотборниците си нещо от сорта на: " Абе, този чак толкоз добър ли е бил, та всички се отнасят към него с толкоз доста почитание ". Зико, неслучайно именуван Белия Пеле, схваща за това и взема решение да му покаже. На идната подготовка новият треньор залага 10 топки на границата на наказателното поле и вкарва на Речбер 7 следващи гола. Тогава капитанът на тима моли треньора да елементарни на вратаря и да спре с открития урок пред очите на целия тим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР