Треньорът на националния отбор на България по бокс за юноши

...
Треньорът на националния отбор на България по бокс за юноши
Коментари Харесай

Роман Цветков: За мен тези деца са уникални

Треньорът на националния тим на България по бокс за юноши Роман Цветков не спести похвалите за своите момчета за представянето им на Европейското състезание в Монтесилвано, Италия.

Родните гении завоюваха общо четири медала - един сребърен и три бронзови. В категория до 57 кг Викторио Илиев загуби в доста оспорван край от от азербайджанеца Махамадали Гасимзаде, а бронзови оценки завоюваха Силян Попов (46 кг), Ангел Димитров (48) и Алейна Мехмед (80).

След края на шампионата Цветков изрази мнение, че безусловно всички са се показали доста мощно, като нито един от тях не е бил изрично надиграван в срещите си.

" Четири медала от общо 8 участника е доста мощен резултат за нас. Поздравявам тези прелестни деца, за мен те са неповторими. Всички играха извънредно мощно и нито една от загубите не бе с изрично надиграване. Напротив – някои от тях даже бяха по-пресилени, в сравнение с трябваше. Особено тази „ тънка “ загуба на Ангел (Димитров, 48 кг) от локалния боксьор (Антонио Марсала). Като цяло съм доста удовлетворен и се веселя, че тази година работих с такива деца ", разяснява Цветков.

Наставникът на юношите изрази още вяра, че гениите ни ще продължат развиването си и по клубовете в идващите няколко месеца.

" Най-важното за всички нас, боксовото семейство, е да съхраним тези деца и да продължим да ги развиваме. До края на годината няма различен интернационален шампионат, имаме държавно състезание, а в този момент те би трябвало и да се върнат в учебно заведение. Важно е да продължат образованието си, тъй като тук не става въпрос единствено за създаване на боксьори, само че и на качествени хора и персони ", съобщи Роман Цветков.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР