Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа може да запише името си

...
Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа може да запише името си
Коментари Харесай

Треньорът на Лудогорец атакува рекорд в българския футбол

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа може да запише името си в историята на българския футбол в днешния домашен мач на отбора си против Бетис от Група „ С “ на Лига Европа. Двубоят на „ Хювефарма Арена “ стартира в 19:45 минути.

Успех на „ орлите “ ще значи, че 51-годишният словенец ще има седем такива отпред на разградчани в Европа. Само още един задграничен експерт има толкоз победи отпред на един български тим в шампионатите под егидата на УЕФА.

Става дума за Люпко Петрович, който в 16 мача като треньор на Литекс в евротурнирите има 7 победи, 4 равенства и 5 загуби.

Анте Шимунджа досега е спечелил 50% от срещите, в които е бил отпред на Лудогорец в Европа. В 12 дуела има 6 победи, 2 равенства и 4 провали при голова разлика 21:16.

Дори и да не успее през днешния ден, Шимунджа ще има още няколко опита да изравни Люпко Петрович и да реализира седмия си триумф отпред на „ орлите “ в евротурнирите.

Към сегашния миг Анте Шимунджа е подравнен с Миодраг Йешич, който също има шест победи с български отбор в конкуренциите на УЕФА. Сърбинът записа триумфите си през 2005 година отпред на ЦСКА.

Ако Лудогорец през днешния ден победи Бетис, Шимунджа освен ще изравни върха на Люпко Петрович, само че отборът му ще си подсигурява присъединяване в Лига Европа и след Нова година. За момента " орлите " са си подсигурили, че след 1 януари ще играят в евротурнирите като първи, втори или трети в групата. Припомняме, че първите два отбора не престават в Лига Европа, а третият ще играе в Лигата на конференциите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР