Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович даде интервю за Тема

...
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович даде интервю за Тема
Коментари Харесай

Акрапович: Футболът не е най-важното нещо в живота, трябва да си помагаме

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович даде изявление за " Тема Спорт ", като описа по какъв начин прекарва дните си в насилствената пауза. Специалистът отпътува за Германия, където ще остане, до момента в който не се възобнови шампионата.

- Г-н Акрапович, по какъв начин сте, по какъв начин се справяте с актуалната обстановка?
- Грижа се за фамилията си. Събрах се с щерка ми и дребния ми наследник и им обръщам много внимание. Така или другояче не можеше да упражняваме. поради което хванах самолета и се прибрах. В оня миг ограниченията не бяха толкоз затегнати, тъй че съумях да се върна без проблеми.

- Каква е ситуацията в Германия?
- Аз се намирам край Аугсбург, само че действително пребивавам отвън града и в общи линии не виждам доста от всекидневния живот. Трябва да внимаваме доста, с цел да не стане по-лошо. В Германия всичко е затворено, с изключение на магазините за хранителни артикули и аптките. Край Аугсбург дори има едно село, което е изцяло изолирано и не се разрешава да се влиза и излиза оттова.

- Как прекарвате свободното време?
- Дадох стратегия на играчите и аз се сготвям по същата. За футболистите е мъчно да останат във форма, само че мисля, че са задоволително интелигентни, с цел да съблюдават ограниченията и да запазят най-малко физическа кондиция.  Бруно Акрапович се прибра в Германия
- Какви ще са последствията от дългата пауза?
- Няма на кого да се отрази добре това спиране. Единственото позитивно е, че контузените ще се върнат в тима - Мартин Луков, Петър Витанов и Милош Петрович. На този стадий никой не знае по кое време ще се позволи проблмът и по кое време ще се играят мачове, тъй че би трябвало да сме говоти когато и да е. Защото би било много мъчно, в случай че започнеш да тренираш и два дни по-късно имаш дуел. Ще ни би трябвало малко време за занимания, с цел да свикнем още веднъж с терена и топката. Задачите, които сме дали на играчите, са свързани главно с тичане в гористи местности и други сходни. Друго неприятно нещо е, че не можеш да мислиш в вероятност. Няма по какъв начин да си правиш проекти за идващия сезон. Футболът не е най-важното нещо в живота. Трябва да гледаме другите хора в по-трудна обстановка, да ммислим за тях и, в случай че е допустимо, да им помогнем. В тези моменти е належащо да сме солидарни.

- Как оценявате миналите мачове от пролетта?
- Втри от тях не получихме гол, макар че сме с нова отбрана, което е положително за нас. От друга страна, не вкарваме толкоз доста. Като виждам от отдалеченост обстановката, считам, че това, което стана, е обикновено. Събрахме някакви точки, макар че искахме да са малко повече. Важното е да си вземем поуките и да се изправим за идващите мачове, когато и да са те. Дано да е скоро и още веднъж да намерим своя път, с нашата тактичност и дисциплинираност, с цел да вървим напред.

- Чакат ви полуфинали за купата с Левски...
- Да, събрахме се единствено обичайни тимове в шампионата, което е хубаво.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР