Треньорът на Левски Станимир Стоилов разкри, че е готов да

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов разкри, че е готов да
Коментари Харесай

Българският футбол се тресе! Мъри хвърли бомба, готов е да си тръгне от Левски

Треньорът на Левски Станимир Стоилов разкри, че е подготвен да напусне „ сините “, в случай че клубът бъде стихотворец от нов притежател. Мъри изясни в изявление пред 7/8 TV, че задачата на престоя му на „ Герена “ е да избави Левски и при появяването на човек с пари и проекти за бъдещето, задачата му ще е изпълнена.

„ Лично за договаряния не знам. Има интерес от компания, която поръча одит в клуба. Дали ще има интерес да станат притежатели, те ще решат, откакто завърши той. Факт беше, че нашият ангажимент с изпълнителния шеф Иво Ивков беше да спасим първо клуба. Аз персонално, с цел да оказа помощ на тима да се играе футбола, който се харесва на хората и в същото време да намерим или нови спонсори, или в случай че щете нов притежател, който да избави Левски от доста по-големите финансови проблеми, които имаше насъбрани към институции и страна “, съобщи Стоилов, след което разяснява тематиката дали възможният нов притежател би се бъркал в работата му.

„ Да ви кажа почтено, двоумя се огромният вложител, тъй като подобен би трябвало, ще се бърка в спортно-техническата част. Правят го, когато им разрешаваш. Когато бях в Левски, господин Батков в никакъв случай не се е бъркал в работата ми, тъй като ненапълно и ние не сме били податливи към това. Ако държиш на личния си престиж, няма да ти се бъркат. Естествено, това принуждава някой да в профил такива хора и да постави други, на които да им споделя какво да вършат. Това е от тeхните пълномощия, само че рано или късно футболната истина лъсва. Лично аз желая хората, които работят по спортно-техническата част, да не разрешават да им се бъркат външни хора. Да, могат да те отстранят, в случай че решат.

Примерно, в случай че пристигна нов притежател, за мен тази футболна задача на живота ми да спасим Левски, да докараме нови вложители, да почистим отговорностите и естествено да подобрим игровото усъвършенстване на тима, което е очевидно, тъй като на терена нищо не може да се скрие. Феновете към този момент няма от какво да се срамят от тима. И в случай че намерим подобен нов притежател, задачата ми е изпълнена на 100%, което ще е удовлетворяващо. Изключвам футболните ми триумфи като шампионски трофеи, многократни четвъртфинали в евротурнирите, Шампионска лига и Лига Европа… Това не е толкоз значимо. В момента задачата беше доста по-важна. Обмислям, когато я приключа, да си подам моята оставка. Това не е, с цел да извиваме ръцете на новите притежатели, а да дадем късмет на новия човек да реши с какви хора желае да управлява клуба и в случай че имаме единодушие, ще продължим да работим. Но за мен тогава Левски няма да е като клуб, който обичаш, а и футболен бизнес “, сподели още Стоилов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР