Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, не спести добрите си

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, не спести добрите си
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Целта ни беше първата шестица

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, не спести положителните си думи по адрес на Черно море. Специалистът приказва пред медиите ден преди семейството на " сините " на варненци.

" По принцип всеки мач за нашия тим е значим. Левски би трябвало да пораства и да играе все по-добре с всеки минал мач. Когато сме вкъщи, сме длъжни да го вършим това. Феновете чакат игра в жанр " Левски ". Ако желаеме да сме в битката за челната тройка, всеки мач се явява край. Знаем, че нашата цел беше шестицата, а в този момент тимът ще мери сили със мощните тимове в България.

Черно море е най-постоянният тим като организация на игра и дисциплинираност на играта. При тях няма амплитуди, което е позитивно за тях. С натрупването на работата на Илиян като треньор там се вижда и непоклатимост в резултатите. Имат баланс и добре играят всеки един мач. Очаквам Левски да играе на лимита на опциите си и от първата минута да наложим нашето движение и условия. Като играе против проведен тим, отговорът ти би трябвало да бъде същият.

Би трябвало да забележим реакция в събота вечер от играчите. Тогава е най-меродавно. На терена няма какво да скриеш, там се вижда всичко. Надявам се играчите да са разбрали вярно моите рецензии след Пирин. Резултатът беше позитивен, само че имаше неодобрение от мен. Дано на следващия ден вечер съм удовлетворен от представянето им. Не се съмняваме, че почитателите ни ще са тук, тъй че футболистите би трябвало да играят на максимума. Има страхотни условия за игра и няма причина да не играем добре.

Усещам еуфорията от почитателите, дори на моменти някои прибързани похвали към нас. Те не би трябвало да замайват главите на футболистите, защото нас треньорите мъчно могат да ни заблудят. Трябва да отговаряме на желанието и упоритостите на почитателите ни. Те виждат, че се случва нещо положително в ранен стадий и сме длъжни да отговорим на техните упования. Добрите резултати и игри са с помощта на футболистите, които демонстрират това нещо на терена. Те би трябвало да продължат да развиват тази вяра към клуба. Нужно е да държим нашите последователи в еуфория, защото те оказват помощ доста на клуба.

На този стадий всички играчи са здрави и няма проблеми от здравословен темперамент. Колкото до ротациите, нямам желание при мачове през 4-5 дни. Следващата седмица ще бъде първият промеждутъчен кръг, а в случай че изиграем две седмици мачове в три дни, то тогава може да мислим за ротации. Така ще вдигнем игровото си държание и динамичността на играта. Седмицата е прелестна да покажем най-хубавите си благоприятни условия.

Не знам програмата, само че допускам, че мачът с Лудогорец е идващият петък. Така са определили. Учудвам се, че не е сряда, само че очевидно събота и неделя няма да има мачове. Обичам по-сгъстен цикъл, само че когато са определили, ще играем. Дано хората да имат въодушевление да гледат Левски и на празниците. Ние можем да задържим интереса на почитателите към тази среща.

Трудно мога да дам точна оценка по какъв начин се движи клубът. Той изостава много последните години, само че има някакво покачване в двете етапи. В предния ми престой клубът беше по-напред от тима. Сега стартирахме от равни позиции с невисок старт. Надявам се пъкъл вървим дружно нагоре и да реализираме резултати. Не е добре да разделяме клуба от тима, защото това е едно цяло. Ако всичко е наред в клуба, ще има положително показване от тима. Няма две страни, вървим в една посока.

Голямата част от работата свърши административното звено в клуба. Получихме дарения от почитатели, спонсори. Какво значи да се работи по-спокойно? Имаме съществени отговорности, които би трябвало да чистим. Трябва да стабилизираме клуба. Ще бъда по-спокоен, когато почистим отговорностите си и играем устойчиво, с цел да нямаме терзания за класиране в Европа и печелене на титли и трофеи.

С взимането на Кордоба имахме алтернатива да го задържим. Сам си заслужи мястото в Левски и нека бъде образец за всички играчи. Всеки, който преценим, че има бъдеще при нас ще водим диалози с него и да разчитаме на него, изключително на младите. Хосе самичък си заслужи позициите и нека не го върне обратно и да се успокои. Да пристигна от втора дивизия и стигнеш до Левски и народен тим на Панама - имам опасения, че може да се замае, само че му даваме насоки за вярното развиване на кариерата му ", сподели Стоилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР