Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори ексклузивно на живо от

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори ексклузивно на живо от
Коментари Харесай

Мъри: Българският футбол или ще се промени, или ще продължа да се оплаквам

Треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва извънредно онлайн от Дубай пред " Дарик радио ". Той приказва за анулираните контроли с съветски отбори, селекцията, подновяването на шампионата и евентуалната договорка за придобиване на клуба.

„ С оглед на това, че имаме положителни условия на работа, настроението на всички би трябвало да е обикновено. Имахме почивен ден. От през вчерашния ден и през днешния ден още веднъж сме в работен режим “, стартира Стоилов.

„ Решението да играем с съветски тимове бе подбудено от това да създадем пълноценна подготовка. Нямаше други противници. Левски има доста последователи. Всеки е с друго мнение. Има и за и срещу. За да няма разцепление, взехме решение да ги отменим. Може би, ще повлияе на подготовката на футболистите, само че ще опитаме да компенсираме. Ще опитаме да заместим противниците. Ще играем още един мач с Рига на 22-и. Те имат над 30 футболисти. Все още нямаме противник за идната дата. Няма вероятни противници. Поляци е германци, които бяха тук, към този момент отпътуваха. Останаха повече съветски тимове. Решението е взето, ще опитаме да създадем най-хубавото. Прието е решението, всички стоим зад него “, изясни Мъри.

„ Левски ще се готви по най-хубавия метод. Разликата сред Дубай и Турция и Испания, е в терените, климата и храната. В Турция също са първокласни хотелите. Левски не тъне в разкош. Тънем в разкош на условия на работа. Имах предпочитание да играем със мощни тимове. Имаме някаква прохлада, само че не е обикновено на подготовкатра да си умрял или да си пресен. Малко ни липсваше хъса и спортната завист. Имахме диалог на тази тематика “, добави експертът.

„ В момента вършим опит за опазване на най-хубавите футболисти. Взе се решение да запазим целия тим. Дали ще има надграждане, ще се види във времето. Въпреки че в тима има предложения, що се касае за работна заплата за цяла година. За да се вземе това решение, значи има вяра за нещо по-добро. На този стадий работим на пестелив режим. Няма да се надвишава бюджета. След продажбата на Георги Миланов, сме под бюджета. Ще опитаме с някои нови футболисти да вдигнем равнището. Не можем да чакаме сигурно нови. Левски сподели, че може да играе футбол и да се надиграва с най-хубавите, както и да наподобява най-хубавия. Продължаваме прецизно да следваме финансова дисциплинираност “, продължи наставникът на Левски.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
„ Рикардиньо е млад футболист, който би трябвало да развива качествата си. Когато взимаш нападател, очакваш той да вкарва голове. Напусна Георги Миланов, реагирахме по най-хубавия метод с привличането на Чандъров. Всичко българско, с което можем да се договорим, е добре пристигнало. Надявам се Рикардиньо да бъде зрял, а не с мисленето на 21-годишен. Трупаме млади играчи, с цел да можем при най-хубава оферта да ги продадем “, съобщи Станимир Стоилов.

„ Едно е несъмнено, Левски като равнище и подготовка ще бъде подготвен за първия мач. Футболистите ще дадат максимума от себе си. Никой не може да каже на коя пързалка или тресавище ще играе Левски. Има три стадиона в България – нашият, на Лудогорец и Националния. Можехме да играем на „ Георги Аспарухов “ на прекрасен терен, само че взехме решение че футбол без почитатели не футбол. Никой не знае на ледена пързалка или тресавище ще играем февруари или март. Истинското състезание стартира след 10 април. Футболът или ще се промени, или аз ще продължа да се окайвам. Ако имаме игрища и терени, аз съм за даже да играем на Коледа или Нова година. Не се харесват моите приказки, само че това е истината за българския футбол “, безапелационен бе Мъри.

„ На този стадий Левски няма проблеми с изплащането на заплати. Ако има шанс и на Левски му се случат положителни неща, всички ще бъдем щастливи. Моето мислене постоянно е било Левски първо да си оправи къщичката, да си създадем база и по-късно да мислим за мощен тим. В последната година и половина Левски е обединен от това, което виждам. Това е като мото за нашия клуб. Заедно можем да създадем Левски да е мощен и обединен. Очакваме да бъде оповестена програмата допустимо най-бързо. Ще се обадим на 1 февруари да запазим хотел във Велико Търново, да не се окаже, че няма къде да спим “, приключи Станимир Стоилов.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР