Треньорът на Левски Николай Костов е посочил на ръководството какъв

...
Треньорът на Левски Николай Костов е посочил на ръководството какъв
Коментари Харесай

Разкритие: Николай Костов не иска таран

Треньорът на Левски Николай Костов е показал на управлението какъв е целта му за селекцията на отбора.

59-годишният ментор е декларирал, че има потребност от нов нападател и е споделил какъв тъкмо желае да бъде той, написа „ Тема Спорт “.

Специалистът избира на „ Герена “ да бъде притеглен състезател с профила на лек нападател, а не характерен таран. Костов избира да работи с подобен вид футболисти, които да пасват на тактическата му сграда.

При неофициалния си дебют той заложи на скица 4–1–4–1, като в нахлуване предпочиташе да се работи с повече скорост, а при отбрана сините бяха позиционирани в 4-4-2.

В момента треньорът разполага единствено с Рикардиньо на върха на офанзивата. Бразилецът не попада тъкмо в профила на характерен таран. След като стана ясно, че Билал Бари би трябвало да се подложи на нова интервенция и скоро няма да се завърне на терена, на „ Герена “ имат потребност от още един нападател.

Мароканецът се контузи тежко в коляното при започване на септември предходната година и претърпя намеса. Смяташе се, че ще може да се завърне за началото на подготовката, само че е получил неприятна вест и ще би трябвало да бъде опериран още веднъж.

Николай Костов разполага и с още двама играчи за върха на офанзивата – юношите Преслав Бачев и Борислав Рупанов. Първият вкара гол при триумфа с 2:1 над Пирин Благоевград в първата контрола на сините, само че треньорът желае да бъде притеглен по-опитен игра.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР