Треньорът на френския футболен Олимпик Лион Лоран Блан се оплака,

...
Треньорът на френския футболен Олимпик Лион Лоран Блан се оплака,
Коментари Харесай

Лоран Блан: Футболът трябва да стане като ръгбито

Треньорът на френския футболен Олимпик Лион Лоран Блан се оплака, че тимът му би трябвало да играе в ранните следобедни часове в събота против Монпелие при предстоящи доста високи температури.

" Хубаво ще бъде да реалокират мачовете, само че телевизионните права са значими. Здравето на играчите би трябвало да бъде определящо, само че знаем, че не е по този начин. Трябва футболистите да имат по-голяма тежест. Хората, които вземат решение, са неспособни да трансформират нещата. Ние ще ще опитаме да преместим с 30 или 45 минути тренировката ни в деня преди мача. Но за самите мачове е мъчно ", счита международният първенец с Франция от 1998 година.

" Ефективното игрово време е значима тематика. Мисля, че скоро футболът ще се играе единствено с дейно време, като ръгбито. Защото не е добре да играем мачове с 10 или 12 минути продължение ", споделя експертът.
 Германски бранител си потегли от Олимпик (Лион)
Германски бранител си потегли от Олимпик (Лион)

" Трябва да подобрим доста неща на терена, това го знаем от предходната година. Но защото не сменихме тима, имаме същите проблеми като предишния сезон ", счита Блан.

" От доста време не сме печелили формален мач. Ако мислим, че против Монпелие ще е елементарно, няма да успеем. Трябва да упражняваме съществено и да имаме положително чувство през цялата седмица. Трябва да спечелим. Имаме млад тим, би трябвало да създадем нужното да спечелим. Хубаво е да се пазиме по-добре при статичните положения. Трябва да сме по-агресивни, неприятни даже. При гола на Страсбург имахме седем играчи в тяхното поле, при контраатаката останаха един на един, а трябваше да създадем нарушаване по-рано ", сигурен е треньорът.

" Остават 15 дни до края на трансферния пазар. Прозорецът може да е и прелестен, само че и противен. Хубаво е, когато подобрявате тима. Но считам, че той би трябвало да се затвори още при първите мачове. Но по този начин фаворизират най-мощните клубове. Защото в случай че на 30 август дойдат с огромна оферта, ти продаваш и след това няма какво да направиш ", сподели още Лоран Блан.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР