Треньорът на Академик Йордан Янков говори за началото на подготовката

...
Треньорът на Академик Йордан Янков говори за началото на подготовката
Коментари Харесай

Йордан Янков: Искаме да влезем в топ 6

Треньорът на Академик Йордан Янков приказва за началото на подготовката на отбора.
Прочетете още
Очакванията ни са да играем добре. Отборът е много подмладен по отношение на предишния сезон. Радвам се, че успяхме в последния миг да притеглим Мартин Маринов, който ще внесе много опит в тима ни. Ще забележим и другите тимове каква селекция ще създадат и по какъв начин ще играят. Надявам се да влезем в първата шестица след първите две врътки. Смятам, че задграничните ни попълнения са на доста високо равнище. От състава от предишния сезон Тайлър Криймър и Джейлън Минет считам, че ще надграждат върху играта си.

Мисля да дам повече късмет на Кръстомир Михов и Томислав Минков, които го заслужават и оттова нататък останалите ще се борят за мястото си на терена. На този стадий не чакаме нови попълнения. Относно раздялата с съществени баскетболисти считам, че в спорта ги има тези неща. Идва един миг, в който дали тимът, дали състезателите имат потребност от ново предизвикателство. Не вършим никакви драми.

Пожелавам триумф на безусловно всички състезатели, с които съм работил и сме се разделили с тях. В някакъв миг може пътищата ни още веднъж да се засекат. Още не се знае дали ще участваме в Балканската лига. Имаме диалози, само че към момента няма изясненост. В момента планираме сезона без Балканска лига, само че съгласно събитията можем и да участваме. Амбициите ни са да влезем в първите шест тима след второто завъртане. Ако успеем да влезем в първата шестица ще е огромен триумф за нас. Продължаваме да имаме проблеми със заети дати за залата. Надявам се това да се реши, тъй като през предишния сезон се наложи главно да гостуваме при първото завъртане. Ще имаме 8 контроли на този стадий. Ще участваме на шампионати, ще играем против Миньор Перник и румънския Таргу Джу в Пловдив и ще гостуваме на Берое и Шумен.

Този сезон ще премине под знака на 75 години Академик. Отбелязваме го и със специфична екипировка. Пловдивският баскетбол заслужава добър тим и аз като техен треньор ще направя всичко допустимо да радват публиката в Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР