Треньорът Луис ван Гаал обяви, че напуска националния отбор по

...
Треньорът Луис ван Гаал обяви, че напуска националния отбор по
Коментари Харесай

Ван Гаал проплака, каза защо Нидерландия се провали на Световното

Треньорът Луис ван Гаал разгласи, че напуща националния тим по футбол на Нидерландия, оставайки в близки другарски връзки с хората там, само че неналичието на задоволително качествени играчи по крилата са главната причина за ранното им отпадане в Катар.

" Лалетата " завършиха Световното състезание без проваляне, като отпаднаха от Аржентина след осъществяване на дузпи на четвъртфинал. Иначе тимът, който Ван Гаал заведе в Близкия Изток, е цялостен с гении и в отбраната, и в предни позиции. Така да вземем за пример целият свят към този момент приказва за Коди Гакпо, който осъществя три попадения, а Вут Вегхорст се разписа на два пъти точно във вратата на Албиселесте, изравнявайки трагично за 2:2 надълбоко в добавеното време на 90-те минути.
-->
Но треньорът-ветеран, напускайки тима, признава основаването на един добър колектив, в който футболистите могат да разчитат един на различен. Но неналичието на футболисти, които да употребяват цялата широчина на терена, е повода за лимитираните резултати, разсъждава Ван Гаал в изявление за вестник " Алгемеен Дагблад " в родината си.

" Какво оставям след себе си в оранжевия тим? Оставям една добра, сплотена група с доста футболни качества на разнообразни играчи. Но си потеглям без да бъдат открити крила, които могат да победят противник на най-високо равнище. Имате потребност от крила, които могат да победят тези мощни тимове, които останаха най-после в Катар ", споделя още Ван Гаал.

" В момента нидерландският футбол няма такива играчи, когато приказваме за най-високо равнище, за кандидат за Световен първенец. Ето за какво трябваше да стартира да играя по друг метод, да изневеря на разбирането на хората в нашата страна за футбола ", споделя още 71-годишният експерт.

В последните минути на мача против Аржентина Ван Гаал признава, че искрено е заложил на пряк футбол – дълги топки и пренасяне на най-високите хора в предни позиции. И в последна сметка, естетично или не, Нидерландия стигна до 2:2 и изпрати мача в продължения и беше решен при дузпите.

Роналд Куман – някогашният централен бранител на Барселона и народен треньор преди Ван Гаал, се връща на поста, който напусна през август 2020-а година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР