Трайна позиция от 48-о Народно събрание е, че трябва да

...
Трайна позиция от 48-о Народно събрание е, че трябва да
Коментари Харесай

Йорданова, ПП-ДБ: Не е само главата за съдебната власт, и други промени трябва да има в Конституцията

Трайна позиция от 48-о Народно заседание е, че би трябвало да бъде реализирано съществено единодушие за изменение на Конституцията. В момента вървят диалози, приказваме с всикчи в Народното събрание, с цел да намерим общото, което ни сплотява. Това съобщи депутатът от “ – Демократична България ” в Народното събрание. 

Има гласове, има хрумвания да се заличи института основен прокурор. Има и други благоприятни условия, тъй че диалозите не престават. Общото, което сплотява позициите е, че актуалният институт който, съдържа безконтролна власт ще бъде изменен. Той няма да продължи да съществува. Ние не се договаряме за нищо, ние обсъждаме хрумвания. Освен изменение в главата за правосъдна власт, би трябвало да има изменение и в други елементи на Конститцуията. Колегите от обявиха, че имат оферти за промени в други елементи отвън правосъдната власт, също имат хрумвания. Аз разбирам, че желаете да има дефинитивно решение сега, само че позволете да продължим диалозите. Да можем да представим оптимално сложен законопроект, уточни Йорданова. 

Според нея най-хубавият вид е да има общ законопроект.

“Демократична България ” от доста години упорства, че би трябвало да бъде реформиран статута на основния прокурор и прокуратурата, тъй като тя е безотчетна и неефективна. На това би трябвало да се постави точка. Ние търсим конституционно болшинство. Няколко пъти посочихме, че работа на Народното събрание е да структурата правосъдната власт, сподели още Йорданова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР