Травис Кинг: Северна Корея ще депортира американски войник, преминал границата

...
Северна Корея казва, че ще депортира американския войник Травис Кинг,
Коментари Харесай

Северна Корея казва, че ще депортира американския войник Травис Кинг, който избяга през границата от Южна Корея по време на обиколка в Юли.

Пхенян ще го депортира, след като приключи разследването си за „незаконното“ влизане на Кинг, съобщи държавната новинарска агенция KNCA.

KCNA не уточни как, кога или къде ще бъде експулсиран Private King.

Освобождаването му идва месец след като Северна Корея призна, че е задържала 23-годишния младеж.

Според KCNA той е признал, че е преминал незаконно в Северна Корея „поради нечовешко отношение в американската армия, антипатия към расизма и разочарование от неравнопоставеното американско общество ."

"Съответният орган в Корейската народнодемократична република реши да депортира американския войник Травис Кинг, който незаконно влезе на територията на републиката, в съответствие със законите на републиката", каза KCNA.

Не са дадени подробности за здравословното състояние на редник Кинг и той не е бил чут или виждан от неговото пресичане.

Той беше на обиколка с екскурзовод на демилитаризираната зона (DMZ), която разделя двете Кореи, когато напусна групата и избяга през границата.

Редник Кинг преди това е излежал два месеца в ареста в Южна Корея по обвинения в нападение, преди да бъде освободен на 10 юли.

Той е специалист по разузнаване, който е бил в армията от януари 2021 г. и е бил в Южна Корея като част от ротацията си.

Повече за тази история

Публикувано 3 август Публикувано 16 август Публикувано преди 9 минути Публикувано преди 14 минути Публикувано преди 2 часа
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР