Трасето от бившата АМ „Люлин“ и настояща АМ „Струма“, което

...
Трасето от бившата АМ „Люлин“ и настояща АМ „Струма“, което
Коментари Харесай

Шефът на АПИ за срутването на „Струма“: Имало е грешка още при строежа

Трасето от някогашната Автомагистрала „ Люлин “ и сегашна Автомагистрала „ Струма “, което беше затворено поради срутище, е минавало около склон, който по план не е имал дори защитна мрежа, а това е сериозна неточност при строителството на сектора. Това съобщи пред публицисти шефът на пътната организация Георги Терзийски.

„ Този склон не е бил планиран да бъде замрежен и укрепен, когато в действителност в годините на създаване – 2007-2008 година, с изключение на с разгърмяването на масива, е имало недобри решения във връзка с укрепването. В построяването в действителност има неточност, постанова се да укрепваме освен тук “, уточни той.



По думите му екипите са съумели да обрушат напълно ската, тъй че да се обезпечи безвредно придвижване. Предстои слагането на мрежа, която да крепи скалите или най-малко да понижи скоростта на възможни парчета.

По отношение на аналогичната обстановка в Искърското дефиле, където обаче прекосяването е изцяло невероятно, Терзийски не се ангажира с краен период, като само уточни, че „ упоритостта е оптимално бързо да отворим сектора, само че откакто в действителност се убедим, че всичко ще бъде безвредно “.

Той уточни, че всички регионални пътни ръководства стартират денонощни обходи на рисковите сектори и при потребност „ даже ще се стига до затваряне на сектори, с цел да стартират незабавно действия по обрушване и подсилване на съответния регион “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР