Транзитното движение на камиони над 12 тона през Айтос остава

...
Транзитното движение на камиони над 12 тона през Айтос остава
Коментари Харесай

В Айтос остава ограничено движението на камиони над 12 т

Транзитното придвижване на камиони над 12 тона през Айтос остава лимитирано, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Тази мярка е взета за повишението на сигурността в града.

Припомняме, че от септември 2021 година е ограничен трафикът в сектор от път III-208 Варна - Дъскотна - Айтос. От тогава там няма тежки пътни катастрофи. По данни на " Пътна полиция " от началото на 2020 година до края на 2021 година в правата са станали 17 тежки пътнотранспортни катастрофи, с 27 ранени и 8 починали.

Обходните направления за тежкотоварните камиони, както и досега, ще са:
през " Ришки " проход по пътя Шумен - Карнобат /път II-73/ и първокачествен път Карнобат - Айтос /път I-6/ път Руен - Просеник - Горица /III-2085/ и по третокласен път Оризаре - Каблешково - Бургас /III-906/.
В сектора от път III-208 през Айтос се позволява единствено прекосяването на моторни транспортни средства, снабдяващи комерсиалните обекти - хипермаркети, бензиностанции и асфалтова база, с съществени артикули и първични материали за потребностите на популацията.

Проектът на заповедта, както и претекстовете за нея са оповестени на интернет страницата на АПИ. Подписването ѝ и въвеждането на краткотрайната организация за сигурност на придвижването може да стане на 3 август тази година след привършване на едномесечното публично разискване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР