Транзитът на руски петрол за три европейски страни през Украйна

...
Транзитът на руски петрол за три европейски страни през Украйна
Коментари Харесай

Спрян е транзитът на руски петрол през Украйна за Унгария, Чехия и Словакия

Транзитът на съветски нефт за три европейски страни през Украйна е спрян след отвод на банкова трансакция, обвързван със глобите против Москва, заяви съветската компания " Транснефт ", представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В резултат на отказаното заплащане украинската компания " УкрТрансНафта " е спряла да дава услуги за транспорт на нефт през украинска територия от 4 август през южната тръба на петролопровода " Дружба ", прецизира " Транснефт ", представена от ТАСС. По този маршрут се доставя нефт за Унгария, Чехия и Словакия.

Транзитът през Беларус за Полша и Германия продължава.

" Транснефт " показва, че нейното заплащане за преноса през Украйна през август, осъществено на 22 юли, е било отказано на 28 юли поради влизането в действие на някои наказания против Москва.

За решаването на въпроса " Транснефт " е изпратила заявление до упълномощената банка, да бъде подадена информация до европейския регулатор, тъй че да се получи позволение за заплащане по контракта с " УкрТрансНафта ". Обмислят се и разновидности за различно превеждане на парични средства.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР