Транзитът на газ през Украйна трябва да продължи след 2024

...
Транзитът на газ през Украйна трябва да продължи след 2024
Коментари Харесай

Меркел: Транзитът на руски газ през Украйна трябва да продължи

Транзитът на газ през Украйна би трябвало да продължи след 2024 година, належащо е да се разиска удължаването на съглашението. Това съобщи в неделя немският канцлер Ангела Меркел в Киев след среща с украинския президент Владимир Зеленски.

Според нея този развой " би трябвало да стартира допустимо най-бързо ". Берлин ще поддържа този развой, сподели Меркел.

Тя означи също, че Германия се " отнася съществено " във връзка с терзанията на Украйна по отношение на " Северен поток 2 ". Според нея " Северен поток 2 " не би трябвало да се употребява " като оръжие ", в противоположен случай Германия ще се застъпи за наказания.

" Дадохме ясно да се разбере, че ще се застъпваме за нови наказания в европейските рамки, в случай че се затвърди съмнението, че тръбопроводът се употребява като оръжие ", сподели канцлерът.

Руската страна неведнъж е подчертавала, че " Северен поток 2 " е търговски план и се извършва взаимно с европейски сътрудници. Дмитрий Песков, представител на съветския президент, изрази неразбиране от опитите на редица страни да дефинират ориста на газопровода с политически стимулирани условия. Москва също неведнъж е заявявала, че в никакъв случай не е употребила енергийни запаси като инструмент за напън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР