Транссибирската железопътна линия, която свързва Москва с руския Далечен изток,

...
Транссибирската железопътна линия, която свързва Москва с руския Далечен изток,
Коментари Харесай

Най-дългото пътуване с влак в света

Транссибирската железопътна линия, която свързва Москва с съветския Далечен изток, към момента е най-дългият пряк железопътен маршрут в света.

Но различен маршрут (хипотетично) най-дългото пътешестване с трен в света, е от Лагос в Южна Португалия чак до Сингапур.

Налудничава концепция, само че механически осъществима. То продължава 21 дни и обгръща цели 18 755 километра.

В Reddit u/htGoSEVe разгласява карта, описваща съответен маршрут, който ще води пасажерите през 13 разнообразни страни, в това число Испания, Полша, Беларус, Монголия, Виетнам, Тайланд и Малайзия и други.

Този маршрут е вероятен единствено с помощта на скорошното разкриване на нова линия в Лаос, наречена железопътна линия Ботен–Виентян, която свързва Кунмин, Китай с Виентян, столицата на Лаос.

Преди откриването на линията обаче, пасажерите трябваше да завършат пътуването си с трен във Виетнам, с общо покритие от 16 898 километра.

Възможно ли е в действителност да се направи най-дългото пътешестване в света с трен?

Най-дългото пътешестване с трен в света за 21 дни от Португалия до Сингапур – 16 898 километра

Маршрутът е изцяло осъществим, само че не е формален маршрут, извършващ се от една влакова линия.

Времето, което ще отнеме, е изчислено от английския влаков запалянко Марк Смит, който дава препоръки за дълги пътувания.

Разбира се, има няколко спирки за нощувки, включени в 21-дневното време за пътешестване, както и време за изкарване на визи и нужните документи. Някои къси пътувания през разнообразни градове до точните железопътни гари за прехвърляне също ще са нужни.

Като цяло сумата, която би трябвало да похарчите единствено за билети за трен, възлиза на почти 1200 евро.

Допълнителна изгода от това пътешестване е по-ниският въглероден отпечатък спрямо летенето от Португалия до Сингапур. Например, в случай че би трябвало да вземете полет от Лисабон, Португалия чак до летище Changi в Сингапур, ще допринесете за 1,67 тона излъчвания на CO2.

Изборът на това пътешестване с трен ще докара единствено до 0,08 тона CO2. Колкото до това дали това пътешестване с трен си заслужава за по-доброто на планетата, това в действителност зависи от вас да решите.

Неща, които би трябвало да имате поради

Други консуматори на Reddit, показаха някои потребни корекции на маршрута на влака, разкривайки, че някои линии са краткотрайно спрени, заради ремонт или други аргументи.

Какво значи това за хората, задоволително луди и авантюристичен настроени, с цел да подхващат това необикновено дълго пътешестване с трен? Вероятно ще би трябвало да извършите изследване за всяка една линя във всяка страна с цел да сте сигурни, че не е спряна или в ремонт.

Транссибирската железопътна линия

Най-дългата железопътна линия – Транссибирска железопътна линия

Оригиналната Транссибирска железопътна линия свързва Москва и Владивосток, покрива 9829 км и пресича осем часови зони, като е най-дългата железопътна линия в света.

Най-дългото пътешестване с трен без да се сменят линии и влакове, е от Москва до Владивосток.

Движейки се на изток от Москва, основният маршрут на железопътната линия минава през Екатеринбург и пресича Уралските планини, преди да стигне до Новосибирск на река Об и по-късно до Красноярск на река Енисей. Маршрутът минава през Иркутск и Улан Уде, следвайки южния бряг на езерото Байкал сред тези градове и по-късно се движи почти паралелно на границата на Русия с Монголия и по-късно с Китай, преди да дойде в Хабаровск на река Амур и най-после във Владивосток на Японско море (Източно море).

Пътуването с този трен без прекъсвания ще отнеме седем дни.

Пътуването с междинни спирки обаче е желан вид за тези, които обичат да преглеждат забележителности. За този вид пътешестване ще е належащо да резервирате няколко билета за всеки стадий от вашето пътешестване, като комбинирате разнообразни влакове.

Най-дългите директни пътувания с трен

Най-дългите пътувания с трен в света са отличен метод да научите повече за други култури, да видите красиви, разнообразни пейзажи и или да поддържате връзка с другите пасажери.

Прочети още:

  • Най-гъсто популации остров в света
  • Най-големите диаманти в света
  • Най-силният тон в историята
  • Най-големите страни в света
  • Най-голямата страна в Европа
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР