Транссексуалността (смяната на пола) е отдавна познато явление, но напоследък

...
Транссексуалността (смяната на пола) е отдавна познато явление, но напоследък
Коментари Харесай

Да смениш джендъра: Звездите, за които полът е просто илюзия! Азис, Кристиан Костов и още

Транссексуалността (смяната на пола) е от дълго време познато събитие, само че в последно време все по-широко публикуван става и “нов ” тип джендър – non-binary, или другояче казано: непринадлежащ към нито един от половете. 

Мнозина се дефинират и като “полово флуидни ” (от англ. – gender fluid), което значи, че според от деня може да се държат повече като мъж или жена. Ето пет български и международни звезди, които постоянно провокират разбиранията ни за половете:

Азис

Що се отнася до флуидността на пола, Азис несъмнено е една от звездите, които го правеха преди да стане “модерно ”. Повечето от нас помнят визията на артиста от ранните 2000, която включваше платинено руса коса, къси поли и мрежести потници. 

Макар той рядко да разяснява тематиката непосредствено, към 2014 година визията му внезапно се промени: първо си отиде боята за коса, а след това – и опушеният грим. Днес звездата поддържа по-скоро “мачо ” облик, като от време на време към момента залага на провокативните облекла с пайети.

Виж още: Деми Ловато влиза в бизнеса със секс играчки и съобщи: " Заслужаваме хубави оргазми "

Деми Ловато

По-рано тази година Деми Ловато изненада всички като заяви, че към този момент се дефинира като non-binary. За разлика от други звезди, създали тази транзиция, тя не промени нищо в своята (така или другояче екстравагантна) визия. 

Мнозина се усъмниха в искреността на думите на звездата, защото признанието пристигна директно откакто тя бе забъркана в няколко обществени абсурда: факт, който провокира догатки, че Деми просто търси спомагателна реклама.

Кристиан Костов

Българският финалист в “Евровизия ” 2017 – Кристиан Костов, се трансформира в гореща тематика за диалог през последните месеци, с помощта на внезапна смяна в стила си. Ако преди звездата изглеждаше като член на пердах тайфа и разбивач на тийн сърца, то през днешния ден визията му включва дълга коса и сенки за очи. 

Певецът е безапелационен, че всичко това е в името на шоубизнеса: “Aз съм си момче, ” споделя той пред уеб страницата Blitz.bg. “Тази визия доста ми оказва помощ в Азия, до ден сегашен имам триумф в Китай. ”

Виж още: Топ 5 на някои от най-хубавите моменти от " Игри на волята " в TikTok

Кончита Вурст

          View this post on Instagram                      

A post shared by Conchita / TOM / WURST (@conchitawurst)

Като приказваме за “Евровизия ” няма по какъв начин да не споменем и победителката в изданието на състезанието от 2014 година – Кончита Вурст. Тя нашумя с ексцентричната си визия, комбинираща блестящи рокли и лъскави къдрици с гъста брада. 

Интересното тук е, че “Кончита ” в действителност е единствено театрална личност: индивидът зад нея – Томас Нювирт, се дефинира като " той ” и е drag queen (мъж, който от време на време се облича като жена). 

Изображение: https://www.instagram.com/azis_online_new/, https://www.instagram.com/kristian_kostov_official/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР