Транспортният бранш излиза на протест в сряда. Основната причина е

...
Транспортният бранш излиза на протест в сряда. Основната причина е
Коментари Харесай

Експерт: Увеличението на ТОЛ-а ще го плащат бебетата и пенсионерите

Транспортният отрасъл излиза на митинг в сряда. Основната причина е неналичието на ограничения в нашата страна, които да компенсират повишаването на горивата, сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

Предложението на съюза е на превозвачите да се възвръща акцизът на тези които зареждат в България, до момента в който получим позволение от Европейски Съюз да го понижим.

„ Факт е, че ние сме с най-ниския данък, само че в цяла Европа страните към този момент започнаха ограничения, с цел да облекчат транспортния бизнес. Говоря за Франция, Германия, Испания и Италия. Навсякъде една от ограниченията е обвързвана с понижаване на акциза “, твърди Арабаджиев.

Автобусните превозвачи пък упорстват за възобновяване на средствата за пасажерите, които употребяват преференциални цени.

Ако има ограничения, компенсиращи растежа на цените на горивата, това ще помогне значително стоките да не нарастват, разяснява още Арабаджиев.

„ Увеличението на ТОЛ-а ще се заплати от всички български жители. Когато се приказва: ще понижим винетките с 10 лева, обаче ще съберем на годишна база по 500 лева от всеки български жител, от бебетата, които са се родили тази заран, до най-възрастния жител, ние считаме, че би трябвало да се подхващат антикризисни ограничения.

Той изясни, че транспортният министър Караджов е показал, че би трябвало да се съберат още 350 млн. лева от ТОЛ-а. В същото време ще се понижи цената на винетката. Тези 350 млн. лева няма да се платят от превозвачите, а ще бъдат вложени в цената на транспортната услуга.

Арабаджиев се извини на всички български жители за дискомфорта, който превозвачите ще им причинят с митинга си на следващия ден. Той ще се организира в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Благоевград. В София протестиращите ще се разположат от Българска народна банка до Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР