Транспортният бранш излезе на национален протест. Недоволството на превозвачите е

...
Транспортният бранш излезе на национален протест. Недоволството на превозвачите е
Коментари Харесай

Транспортният бранш излезе на национален протест

Транспортният отрасъл излезе на народен митинг. Недоволството на превозвачите е поради високите цени на горивата и повдигане на ТОЛ таксите от 1 юли 3 пъти.

Протестът блокира центъра на София с часове. Превозвачите настояха да се понижи акцизът на горивата с 50% за интервал от 6 месеца, което ще понижи цените с към 30 стотинки на литър.

" Искането е едно - ръководещите да стартират да правят някаква транспортна политика и да спрат галопиращата инфлация ", съобщи Христо Радков, ръководител на Българско придвижване на водачите.

" 80% от по-малките общини нямат до обитаемоте места превоз и това е с помощта на коронавирус рецесията, увеличението на горивата, а в този момент вкарват и за всички пътища втори клас ТОЛ такса. Това значи, че няма да има нито един рейс, тъй като ТОЛ таксата ще коства колкото приходите от билети ", добави Георги Петърнейчев от Асоциацията на българските предприятия за интернационалните транспорти и пътища.

Протести имаше и в други градове. За малко беше блокирано придвижването по Дунав мост при Русе , като превозвачите обявиха, че доста от тях към този момент са спрели работа.

В Пловдив протестното шествие мина през града и градският превоз беше пренасочен.

" На какво съображение те желаят да вдигнат цените на ТОЛ таксите. На какво, че те камионите се обръщат по автомагистралата от дупки ", сподели Иван Иванов, притежател на компания за транспорти.

Днешният митинг е сигнален. Превозвачите обявиха, че, в случай че настояванията им не бъдат чути, възнамеряват на 18 май нов народен митинг с блокади на пътища и автомагистрали.

Автор: Екип на " По света и у нас "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР