Транспортен хаос предизвика недостигът на служители по летищата във Великобритания.

...
Транспортен хаос предизвика недостигът на служители по летищата във Великобритания.
Коментари Харесай

Хаос на летищата във Великобритания заради липса на персонал

Транспортен безпорядък провокира дефицитът на чиновници по летищата във Англия. Обсъжда се въвеждането на краткотрайни визи, които ще дадат опция на служащи, в това число и от България да стартират работа на британските летища.

На английските самолетни компании беше казано да анулират полети, които не могат да извършат това лято, с цел да се предотврати повторението на хаоса при пътешестване отпреди седмица.

Правителството и авиационният регулатор се обърнаха с този необикновен апел до превозвачите, с цел да подсигуряват, че летните им написания ще бъдат изпълнени.

В апела се акцентира, че е по-добре полетите да бъдат анулирани по -рано, в сравнение с да се стига до хаоса по летищата от последните седмици, когато десетки хиляди пасажери бяха наранени от анулация и закъснения и хиляди от тях останаха на летищата.

До този проблем се стига поради дефицит на личен състав, откакто хиляди работни места в самолетните компании бяха съкратени по време на пандемията и занапред би трябвало да бъдат възобновени макар скока в търсенето на пътувания след пандемията.

Британският министър на превоза Грант Шапс изследва опцията за издаване на краткотрайни визи на служащи от Европейския съюз със период на деяние от 6 месеца, с цел да се облекчи рецесията с личния състав на летищата.

Обсъждат се проекти за издаване на разрешителни на чиновници по обработка на багаж и на чиновниците за регистрация с краткотрайни визи, сходни на тези, които се издават на берачи на плодове, музиканти и религиозни дейци, като се чака те да привлекат служащи от страни от Източна Европа, в това число и България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР