Транспорт, образование, земеделие, външна политика са сред приоритетите на българските

...
Транспорт, образование, земеделие, външна политика са сред приоритетите на българските
Коментари Харесай

Кои са приоритетите на българските депутати в новия Европарламент?

Транспорт, обучение, земеделие, външна политика са измежду целите на българските евродепутати. Те ги показаха в границите на полемика, проведена от Бюрото на Европейския парламент в България. Обсъдиха и кандидатурата на германката Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия.

Българските евродепутати от ЕНП чакат идната седмица на пленарната сесия в Страсбург групата им да поддържа кандидатурата на Урсула фон дер Лайен.
Асим Адемов - ГЕРБ, ЕНП: Тук въпросът не е дали ще подкрепим Урсула фон дер Лайен, а за какво се стигна до това да я поддържаме нея, а не нашият водещ претендент Манфред Вебер. И се случи този абсурд - тези, които изгубиха изборите, желаеха да ги завоюват на масата на договарянията. Александър Йорданов - Съюз на демократичните сили, ЕНП: Все отново е реализирана договореност сред държавните ръководители и то нелесна договореност за нейната кандидатура. Второ - тя е представител на ЕНП.
Петър Витанов от групата на социалистите и демократите е отчаян от отпадането на системата на тъй наречените водещ претендент.
Петър Витанов - Българска социалистическа партия, С&Д: Моите персонални упования са, че в нашата политическа група по-скоро ще има разцепление във връзка с това дали тази кандидатура да бъде призната и аз по-скоро бих предпочел изборът й да бъде отсрочен за есента.
Според Илхан Кючюк отсрочване на избора не е добър вид, тъй като това би довел до тежка институционална рецесия.
Илхан Кючюк - Движение за права и свободи, Обнови Европа: Урсула фон дер Лайен не е най-лошият претендент за ръководител на Европейска комисия. Тя има задълбочени знания бих споделил в сфери като външната политика, интеграцията. В същото време добре познава въпросите на миграцията. Да, има своите прпуски и ние имаме своите упования към нея да изрази по-категорични отговори във връзка с данъчната политика на Европейски Съюз.
Дали Урсула фон дер Лайен ще оглави Еврокомисията - към момента остава неразбираемо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР