Транспарант с надпис Путин, разправи се с Украйна, Брюксел и

...
Транспарант с надпис Путин, разправи се с Украйна, Брюксел и
Коментари Харесай

Полски фермери: Путин, разправи се с Украйна, Брюксел и нашите управници!

Транспарант с надпис „ Путин, разправи се с Украйна, Брюксел и нашите управници “, изгиднат на митинг на полски фермери в Гожички, провокира скандал в Полша.

Земеделци с над 100 селскостопански машини блокираха във вторник сектор от локалната автомагистрала А1. На фотография от мероприятието, оповестена от  Agencja Wyborcza, се вижда, че на един от тях е закачено знамето на Съветския съюз.



Вътрешният министър Марчин Кервински реагира и разгласи, че противоречивият афиш неотложно е отстранен и предаден на полицията. " Полицията и прокуратурата подхващат дейности против неговия създател. Няма да има опрощение за сходни незаконни дейности ", написа той в обществената мрежа " X ".



Впоследствие от полицията оповестиха за осъществени дейности по чл.256, ал.1 от Наказателния кодекс - обществено пропагандиране на фашистки или различен тоталитарен държавен строй или подбудителство към ненавист, учредена на национални, етнически, расови или религиозни разлики.

По полската телевизия беше показан и транспарант с апели за смяна на конституционния ред и излизане на Пполша от Европейския съюз.



В същото време изданието Gazeta Wyborcza разгласява анкета с част от протестиращите фермери, които подчертаха, че поддържат Украйна в битката й против Русия. Те припомниха, че някои фермери са ходили до границата, с цел да дават храна на украинците. Други са приели бежанци в домовете си.

" Ние като страна им оказваме помощ военно и освен. Но въпросът със селскостопанските артикули е различен въпрос, това е интервенция в нашия пазар. Всички производители би трябвало да дават отговор на избрани стандарти, само че през днешния ден това не е по този начин. Полският фермер е в доста по-лошо състояние от украинския. Преференциите за артикули от Украйна са неприемливи, отсам и граничните блокади, които имаме намерение да продължим. Ние не блокираме филантропична или военна помощ ", сподели един от стачкуващите.

В интернет обаче бяха оповестени фрагменти които опонират на думите му. На тях се вижда по какъв начин протестиращи фермери блокират доставки с помощи за Украйна и даже коли за спешна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР