Трансферът на лятото в родното ни първенство е факт.Ръководството на Левски прие

...
Трансферът на лятото в родното ни първенство е факт.Ръководството на Левски прие
Коментари Харесай

Левски продаде защитник на Лудогорец

Трансферът на лятото в родното ни състезание е реалност.

Ръководството на Левски прие офертата на Лудогорец за Сонко Сундберг, научи Sportal.bg. Това се случи през днешния ден, откакто изпълнителният шеф на “сините ” Даниел Боримиров персонално е бил на договаряния с част от шефовете на “орлите ”. Интересното е, че сумата, която 26-кратните първенци на България ще приберат за своя най-хубав бранител, е едвам 550 000 евро.

Към тази сума има обезпечени бонуси от 200 000 евро, в случай че разградчани влязат в групите на Шампионската лига. Преди това обаче “орлите ” би трябвало да се оправят с Олимпия Любляна, след което с спечелилия от двойката Жалгирис (Литва)/ Галатасарай (Турция), а по-късно ги чака и възможен плейоф. Клубът от Разград ще даде 100 000 евро на “сините ”, в случай че отборът на Ивайло Петев влезе в групите на Лига Европа,

Както е известно, преди седмица първенците на България предложиха сред 400 и 500 хиляди евро за шведа от гамбийски генезис, чийто договор със " сините " бе до лятото на 2024 година.

Тогава притежателят на Левски Наско Сираков се срещна с един от двамата босове на Лудогорец Георги Домусчиев, с цел да разиска възможен трансфер, само че при пожеланата от именития голмайстор сума един милион и 100 хиляди евро, диалогът не траял дълго.

27-годишният бранител, който бе капитан на “сините ” в първия мач от сезона при загубата на “Герена ” против ЦСКА 1948, отхвърли да играе в гостуването на Ботев (Пловдив) през миналия уикенд и остана изненадващо на пейката през всичките 90 минути.

Официално Николай Костов разгласи след мача на “Колежа ”, че бранителят има хронична контузия и по тази причина не играл. Още през уикенда обаче излезе информация, че бранителят към този момент бил договорил персоналните си условия с 12-кратните първенци, като споделил на щаба, че има болки в крайници и не може да играе. Това не се харесало на управителните фактори на " Герена ", които взели решение, че е по-добре да се разделят с бранителя, който очевидно не желал да остане на стадион " Георги Аспарухов ".

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР