Трансексуален, желаещ да промени документите си, но срещащ отказ от

...
Трансексуален, желаещ да промени документите си, но срещащ отказ от
Коментари Харесай

Мъж в рокля обяви гладна стачка в Софийски градски съд

Трансексуален, искащ да промени документите си, само че срещащ отвод от Софийския градски съд разгласи гладна стачка в Съдебната палата, съобщава „ Телеграф “. Причината е, че възивния състав е удостоверил решението на първоинстанционния за отвод от промяна на пола в персоналната карта.

Той е болен от бронхопневмония и от ЛГБТ общността са мощно обезпокоени за живота и здравето му. В изявления във Facebook загрижени жители приканват за помощ и медиен отзвук на обстановката. Трансът отхвърля да приема медикаменти, храна и вода, настоявайки, че ще е по този начин до момента в който справедливостта не спечелва и не му бъде издадена женска персонална карта.

Според изявленията, искащият да има персонална карта на името на жена, като се изключи че е доста болен, има и малко дете, за което би трябвало да се грижи.



„ Телеграф “ ракрива, че още на делото в Софийския областен съд, трансексуалният е идвал с рокля и токчета. Водил със себе си различен мъж, който се показал за режисьор и продуцент, както и трети мъж – оператор. Искали да снимат филм за делото му за промяна на пола. Настоявали фрагментите да се вършат в коридора и правосъдните зали на постройката на бул. „ Цар Борис III " 54, където преди време се обитаваше ръководството на строителни войски, известно като кеча. От защитата на сградта обаче изрично не разрешили да снимат кино лентата вътре и се наложило това да става извън.

Решението на двете правосъдни инстанции за промяната на имената в персоналната карта, стъпва на тълкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), което показва, че българското право не разрешава съдът да разреши на транссексуален човек да смени юридически пола си. Както и на решението на Конституционния съд, че в българската конституция думата " пол " се отнася единствено и само до биологичен пол, разясняват адвокати.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР