Трансатлантическите отношения нямат алтернатива и са жизненоважни за общата сигурност

...
Трансатлантическите отношения нямат алтернатива и са жизненоважни за общата сигурност
Коментари Харесай

Литва: НАТО трябва да избягва едностранните действия

Трансатлантическите връзки нямат опция и са жизненоважни за общата сигурност на Съединени американски щати и цяла Европа, съобщи литовската президентка, представена от ДПА.

Членките на НАТО би трябвало " да преодоляват напреженията, да се въздържат от едностранни решения и твърдо да извършват поетите отговорности ", сподели Далия Грибаускайте на интернационална конференция за трансатлантическите връзки, предава Българска телеграфна агенция.

Общата цел е да се увеличи сигурността, да се усилят разноските за защита, дейно да се модернизират въоръжените сили и инфраструктурата и да бъдат приложени решенията от срещите на върха на НАТО, съобщи Грибаускайте.

Напреженията в интернационалните връзки и провокациите пред световната сигурност, изискващи съгласуван трансатлантически отговор, бяха в дневния ред на форума, с фокус върху Украйна.

" Именно в Украйна враждебни сили тестват сюжети за хибридна война, които след това се трансформират в нападателни офанзиви против демократичния развой в западните страни ", съобщи Грибаускайте.

Трябва да бъде подкрепена Украйна, която пази решимостта си да поеме по пътя на транстлантическата интеграция, добави тя.

Предшественикът на Грибаускайте и хазаин на конференцията Валдас Адамкус уточни тероризма, икономическата непоклатимост и миграцията като главните закани за Европа и Съединени американски щати.

" Как можем да се оправим с тях? Заедно! ", съобщи някогашният президент на Литва, представен от балтийската организация БНС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР