Съдебният процес срещу Доналд Тръмп за измама е на път да започне – но той твърди, че съперниците му „се стремят да го хванат“

...
Тръмп, заедно с няколко членове на семейството си и други
Коментари Харесай

Тръмп, заедно с няколко членове на семейството си и други сътрудници, е обвинен в надуване на стойността на Имотната империя на Тръмп с милиарди долари, за да осигури заеми по дело, заведено от главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс.

Във вторник миналата седмица забележително предварително решение на съдия Артър Енгорон постави началото на перспектива Тръмп да загуби лиценза си за бизнес в Ню Йорк, което може да го принуди да продаде цялата си собственост в Ню Йорк, включително емблематичната Тръмп Тауър на 5-то авеню.

Очакваше се, че Тръмп няма да присъства на този процес, освен ако не бъде принуден да свидетелства.

Въпреки това, съдебните документи в отделно дело, публикувано в края на миналата седмица, намекват за потенциален сблъсък в съдебната зала със съдия Енгорон, когото той нарече „побъркан“.

Тръмп трябваше да съд във Флорида по дело, което той заведе, за да съди бившия си адвокат Майкъл Коен. Въпреки това той се опита да забави това дело, за да се яви вместо това лично на процеса в Ню Йорк.

Скот Хол: Мъж, обвинен в опит да обърне Изборното поражение на Доналд Тръмп се признава за виновен

„Чрез адвокат ищецът [Тръмп] заяви, че ще присъства лично на процеса в Ню Йорк – поне за всеки ден от първата седмица на процеса.“ се казва в съдебните документи по делото във Флорида.

Снощи, с двойна реч на Тръмп, бившият президент каза: „Според съобщенията в новините ще присъствам на гражданския процес в Ню Йорк утре, където съдията против Тръмп се опитва да срине организацията Тръмп и да ме сломи финансово."

Новинарските съобщения се основават на собственото му намерение да присъства на процеса в Ню Йорк.

Изображение: Тръмп може ще загубим Тръмп Тауър. Снимка: AP

Прочетете още:


Потенциалната му поява може да предизвика дълга поредица от изпитания

Ако ако се появи, делото ще отбележи началото на дълга поредица от безпрецедентни граждански и наказателни процеси срещу 45-ия президент на Съединените щати в Ню Йорк, Джорджия и Флорида.

Позовавайки се на днешния процес за измама, Тръмп каза снощи: „Съдия против Тръмп се опитва да срине организацията на Тръмп и да ме сломи финансово.“

В изявление, изпратено по имейл до поддръжниците си в цялата страна, той каза: „Демократите се стремят да свалят световноизвестната „Кула на Тръмп" и ми наложи това, което някои наричат ​​„корпоративно смъртно наказание“. Това ще бъде ПЪРВИЯТ ПРОЦЕС в поредицата от лов на вещици на демократите, предназначени да унищожат нашата президентска кампания през 2024 г."

Делото беше заведено от главния прокурор на Ню Йорк, след като бившият адвокат на Тръмп, Майкъл Коен, разкри това, което според него показва масова измама от г-н Тръмп.

Твърди се, че организацията на Тръмп рутинно е завишавала стойността на активите на бившия президент в размер на милиарди долари и размера на имотите му, за да получи по-добри условия от банки и застрахователи.

В един пример, твърдян от главния прокурор, се твърди, че триплексът на Тръмп пентхаус апартамент в Тръмп Тауър е бил 30 000 квадратни фута, докато всъщност е една трета от този размер.

Защитавайки го, адвокатите му казаха, че твърденията за стойността на активите му никога не са разчитани от банките, които никога не се е оплаквал, че е бил подведен.

Септември: Тръмп „не мисли за“ затвор

Той може да загуби собствеността си в Ню Йорк – но Тръмп казва, че това е „лов на вещици“

Главният прокурор Джеймс иска глоба от 250 милиона долара (201,3 милиона британски лири) и да забрани на Тръмп и синовете му Доналд Тръмп младши и Ерик Тръмп да ръководят семейния бизнес.

Предварителното решение вече поставя на г-н Тръмп способността да контролира имотите си в Ню Йорк в непосредствена опасност, тъй като той не е в състояние да ги управлява без бизнес лиценз.

Адвокатите му вероятно ще търсят яснота по това решение в съда тази седмица, вероятно с техния клиент в момента също.

Финансово и символично това представлява огромен момент за Доналд Тръмп. Той е на път да загуби контрола върху имотната империя в град, откъдето е изградил своето богатство и слава.

Но от политическа гледна точка това идеално пасва на неговия разказ за „лов на вещици“; дело, заведено от съдия и главен прокурор, и двамата заявени демократи, които според него са „на път да го хванат“. Това е разказ, който безспорно резонира сред поддръжниците му в цялата страна.

„Имам луд, мразещ Тръмп съдия, който прокара това ФАЛШИВО ДЕЛО през съд в Ню Йорк с невиждана досега скорост“, пише той в неговата социална медийна платформа Truth Social.

Случаят ще продължи до декември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР