Тръмп смени най-добрия адвокат от Джорджия преди предаването

...
Бившият президент Доналд Тръмп смени главния си адвокат от Джорджия
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп смени главния си адвокат от Джорджия преди предаването му в четвъртък вечерта, съобщиха източници на CNN.

Дрю Финдлинг, адвокатът, който ръководеше защитата на Тръмп в Джорджия, е заменен от Стивън Садоу, базиран в Атланта адвокат, чийто профил в уебсайта го описва като „специален адвокат за бели якички и високопоставена защита“.

Източник на Тръмп посочи, че не става въпрос за представянето на Финдлинг, докато друг, запознат със Садоу, го нарече „най-добрият адвокат по наказателни дела в Джорджия“.

„Бях задържан да представлявам президента Тръмп в делото Фултън Каунти, Джорджия. Президентът никога не е трябвало да бъде обвинен. Той е невинен по всички обвинения, повдигнати срещу него“, каза Садоу в изявление. „Очакваме с нетърпение делото да бъде прекратено или, ако е необходимо, безпристрастно, отворено жури да намери президента за невинен. Съдебните преследвания, предназначени да насърчават или обслужват амбициите и кариерите на политически опоненти на президента, нямат място в нашата съдебна система.

През 2021 г. Садоу критикува обвиненията на RICO като начин прокурорите да представят доказателства, които иначе не биха били допустими по време на интервю за потенциалните обвинения, пред които е изправен Тръмп в Джорджия.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР