Тръмп ще направи тази вечер изявление от своята резиденция в

...
Тръмп ще направи тази вечер изявление от своята резиденция в
Коментари Харесай

Тръм ще се кандидатира за президент през 2024 година frognews.bg

Тръмп ще направи довечера изказване от своята резиденция в Палм Бийч, Флорида, седмица след разочароващото показване на Републиканската партия на междинните избори, за което доста от републиканците упрекват някогашния президент.

 
Необичайно ранното оповестяване на желанието му за президентска кандидатура може да има за цел да отблъсне други евентуални кандидати за номинация на Републиканската партия в конкуренцията за Белия дом, като да вземем за пример набиращия известност 44-годишен губернатор на Флорида Рон Десантис и 63-годишния някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс, добавя Българска телеграфна агенция.

 

Източници, близки до Тръмп, обявиха, че той възнамерява да се включи в акцията макар неубедителните резултати на подкрепяните от него претенденти на междинните избори, като да вземем за пример загубата за сенаторския пост в щата Пенсилвания на известния доктор Мехмед Оз и загубата в щата Ню Хемпшир на Дон Болдък, които способстваха за това републиканците да не завоюват болшинство в Сената на Съединени американски щати.

 

Бившият състезател по американски футбол Хершел Уокър, различен подкрепян от Тръмп претендент, ще би трябвало да отиде на балотаж на 6 декември в конкуренцията за сенаторския пост в щата Джорджия, изправяйки се против сегашния сенатор от Демократическата партия Рафаел Уорнок. Това породи някои опасения, че плануваното изказване на Тръмп може още веднъж да навреди на възможностите на партията за победа на втория тур в Джорджия, сходно на случилото се по време на втория тур през януари предходната година, когато успеха на Демократическата партия в Джорджия им донесе актуалното болшинство в Сената на Съединени американски щати.

 

Въпреки че към момента не е ясно кой ще управлява Камарата на представителите, " алената вълна ", която републиканците чакаха да им донесе огромно болшинство на фона на ниския рейтинг на публично доверие на президента демократ Джо Байдън, не се реализира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР